Szyjka skrócona bez rozwarcia dziś mija termin
-
Witam dziewczyny, dzisiaj mam termin i byłam na wizycie u lekarza , badał mnie i szyjka jest skrócona ale zamknięta, jedynie główka jest w kanale już... moje pytanie brzmi czy są szanse że poród mi się zacznie czy będę musiała jechać za tydzień na wywołanie, dodam że maluszek na dzień dzisiejszy ma już 4 kgAngelika091992
-
Angelika, ja miałam pod koniec maja skróconą szyjkę i zgładzoną i lekarz po badaniu stwierdził że niedługo urodzę. A urodziłam pod koniec czerwca często zdarza się tak że ciało kobiety jest teoretycznie przygotowane do porodu ale nic się nie dzieje przez dłuższy czas. Znam też sporo przypadków gdzie lekarz zbadał i stwierdził że jeszcze daleka droga do porodu, bo szyjka długa i zamknięta, a kobieta urodziła na drugi dzień. Nie ma reguły. U jednej kobiety przygotowania do porodu zaczynają się długo przed terminem (tak jak u mnie), a u innych te same zmiany zachodzą szybko na sali porodowej. Także ciężko jest odpowiedzieć na zadane przez Ciebie pytanie. W każdym razie życzę Ci powodzenia! Żeby poród sprawnie przebiegł i bez żadnych komplikacji
-
Ja dwa dni przed porodem byłam na wizycie kontrolnej i lekarka wróżyła, że urodzę po terminie (wtedy był 38t5d).Na zbliżajacy się poród nic nie wskazywało.Po dwóch godzinach od wizyty zaczęły się pierwsze delikatne skurcze, które następnego dnia się rozkręciły, a w nocy stały się regularne i rano już mój synek był na świecie.Także różnie to bywa i sytuacja może się szybko zmienić.Niestety nie da się niczego przewidzieć, każdy poród jest inny.Powodzenia i lekkiego porodu
-