X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Szyjka skrócona bez rozwarcia dziś mija termin
Odpowiedz

Szyjka skrócona bez rozwarcia dziś mija termin

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Angelika091992 Koleżanka

Wysłany: 15 września 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, dzisiaj mam termin i byłam na wizycie u lekarza , badał mnie i szyjka jest skrócona ale zamknięta, jedynie główka jest w kanale już... moje pytanie brzmi czy są szanse że poród mi się zacznie czy będę musiała jechać za tydzień na wywołanie, dodam że maluszek na dzień dzisiejszy ma już 4 kg

Angelika091992
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 03:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika, ja miałam pod koniec maja skróconą szyjkę i zgładzoną i lekarz po badaniu stwierdził że niedługo urodzę. A urodziłam pod koniec czerwca :-P często zdarza się tak że ciało kobiety jest teoretycznie przygotowane do porodu ale nic się nie dzieje przez dłuższy czas. Znam też sporo przypadków gdzie lekarz zbadał i stwierdził że jeszcze daleka droga do porodu, bo szyjka długa i zamknięta, a kobieta urodziła na drugi dzień. Nie ma reguły. U jednej kobiety przygotowania do porodu zaczynają się długo przed terminem (tak jak u mnie), a u innych te same zmiany zachodzą szybko na sali porodowej. Także ciężko jest odpowiedzieć na zadane przez Ciebie pytanie. W każdym razie życzę Ci powodzenia! Żeby poród sprawnie przebiegł i bez żadnych komplikacji :-)

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Barbie24 Ekspertka

Wysłany: 17 września 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dwa dni przed porodem byłam na wizycie kontrolnej i lekarka wróżyła, że urodzę po terminie (wtedy był 38t5d).Na zbliżajacy się poród nic nie wskazywało.Po dwóch godzinach od wizyty zaczęły się pierwsze delikatne skurcze, które następnego dnia się rozkręciły, a w nocy stały się regularne i rano już mój synek był na świecie.Także różnie to bywa i sytuacja może się szybko zmienić.Niestety nie da się niczego przewidzieć, każdy poród jest inny.Powodzenia i lekkiego porodu :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ