X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wysypka na stopach oraz na dłoniach
Odpowiedz

Wysypka na stopach oraz na dłoniach

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ania554 Nowa

Wysłany: 13 grudnia 2024, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Mam problem od kilku dni z wysypką na stopach w okolicach palców oraz na dłoniach. Strasznie swędzą. Jestem w 3 trymestrze ciąży.
    Stosuje emolium ale na chwilę pomaga a potem z powrotem się pojawia problem.

Proszę o poradę

• Mimblanee Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2024, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy to pokrzywka? Jeżeli tak to chyba najlepiej zastosować lek przeciwhistaminowy bezpieczny dla kobiet w ciąży (na pewno loratadyna - np. flonidan lub cetyryzyna - np. zyrtec), oczywiście skonsultować to z lekarzem.

🩵 Daniel 1.05.2025
  • Maszonek Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2024, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem szybko do lekarza, aby zweryfikować czy to nie cholestaza ciążowa.

MaggLbn lubi tę wiadomość

21.10.2024 Krzyś jest z nami 👶

event.png
  • Majania Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2024, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania554 wrote:
    Dzień dobry

Mam problem od kilku dni z wysypką na stopach w okolicach palców oraz na dłoniach. Strasznie swędzą. Jestem w 3 trymestrze ciąży.
    Stosuje emolium ale na chwilę pomaga a potem z powrotem się pojawia problem.

Proszę o poradę

A z dziećmi kontakt masz? Bo stopy i dłonie, to może być też bostonka, chociaż wtedy raczej bardziej boli niż swędzi, ale różnie jest. Więc podstawowe dwa tropy do sprawdzenia, to cholestaza i bostonka.

preg.png
  • Mamamani Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2024, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak miałam i to była bostonka przyniesiona z przedszkola przez córkę

event.png
  • Ania554 Nowa

Wysłany: 14 grudnia 2024, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To są bardziej mało widoczne pęcherzyki niż takie jak zwykłe widoczne kropki , cholestaza raczej wykluczona ponieważ parametr kwasu żółciowego jest na poziomie 1.00 umol

• Natss Debiutantka

Wysłany: 20 czerwca, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania554 wrote:
    To są bardziej mało widoczne pęcherzyki niż takie jak zwykłe widoczne kropki , cholestaza raczej wykluczona ponieważ parametr kwasu żółciowego jest na poziomie 1.00 umol

Hej. Mam podobny problem. Czy dowiedziałaś się co to było ? Co na to stosowałaś ?

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę to brzmi jak bostonka. Ona daje wysypkę na stopach i dłoniach

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Natss Debiutantka

Wysłany: 20 czerwca, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi objawy i wygląd przypominają wyprysk potnicowy w ciąży. Też występuje na stopach i dłoniach. U mnie zaczęło się od boku jednej stopy, a teraz mam obie stopy zsypane. Ginekolog we wtorek mówił o tej drobnej wysypce, że pewnie alergia i mam smarować fenistilem. Niestety z dnia na dzień coraz więcej tego było i coraz gorsze swędzenie, aż się wybudzałam w nocy. Pomagały tylko zimne okłady. Wczoraj zauważyłam też wysypkę na dłoniach między palcami. Ginekolog jest na urlopie, więc nie miałam gdzie się dzisiaj wybrać, obdzwoniłam dermatologów i też pozamykane przychodnie. Mieszkam w Niemczech i tu wszyscy sobie długi weekend zrobili. Pojechałam do szpitala i tam mnie jakiś dermatolog przyjął. Obejrzał to, pozadawał trochę pytań i przepisał mi maść ze sterydem do smarowania 2 razy dziennie. Oby pomogło.

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ