X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wysypka na stopach oraz na dłoniach
Odpowiedz

Wysypka na stopach oraz na dłoniach

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ania554 Nowa

Wysłany: 13 grudnia 2024, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Mam problem od kilku dni z wysypką na stopach w okolicach palców oraz na dłoniach. Strasznie swędzą. Jestem w 3 trymestrze ciąży.
    Stosuje emolium ale na chwilę pomaga a potem z powrotem się pojawia problem.

Proszę o poradę

• Mimblanee Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2024, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy to pokrzywka? Jeżeli tak to chyba najlepiej zastosować lek przeciwhistaminowy bezpieczny dla kobiet w ciąży (na pewno loratadyna - np. flonidan lub cetyryzyna - np. zyrtec), oczywiście skonsultować to z lekarzem.

preg.png
  • Maszonek Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2024, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem szybko do lekarza, aby zweryfikować czy to nie cholestaza ciążowa.

MaggLbn lubi tę wiadomość

21.10.2024 Krzyś jest z nami 👶

event.png
  • Majania Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2024, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania554 wrote:
    Dzień dobry

Mam problem od kilku dni z wysypką na stopach w okolicach palców oraz na dłoniach. Strasznie swędzą. Jestem w 3 trymestrze ciąży.
    Stosuje emolium ale na chwilę pomaga a potem z powrotem się pojawia problem.

Proszę o poradę

A z dziećmi kontakt masz? Bo stopy i dłonie, to może być też bostonka, chociaż wtedy raczej bardziej boli niż swędzi, ale różnie jest. Więc podstawowe dwa tropy do sprawdzenia, to cholestaza i bostonka.

preg.png
  • Mamamani Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2024, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak miałam i to była bostonka przyniesiona z przedszkola przez córkę

event.png
  • Ania554 Nowa

Wysłany: 14 grudnia 2024, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To są bardziej mało widoczne pęcherzyki niż takie jak zwykłe widoczne kropki , cholestaza raczej wykluczona ponieważ parametr kwasu żółciowego jest na poziomie 1.00 umol

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ