X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wysypka na stopach oraz na dłoniach
Odpowiedz

Wysypka na stopach oraz na dłoniach

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ania554 Nowa

Wysłany: 13 grudnia 2024, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Mam problem od kilku dni z wysypką na stopach w okolicach palców oraz na dłoniach. Strasznie swędzą. Jestem w 3 trymestrze ciąży.
    Stosuje emolium ale na chwilę pomaga a potem z powrotem się pojawia problem.

Proszę o poradę

• Mimblanee Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2024, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy to pokrzywka? Jeżeli tak to chyba najlepiej zastosować lek przeciwhistaminowy bezpieczny dla kobiet w ciąży (na pewno loratadyna - np. flonidan lub cetyryzyna - np. zyrtec), oczywiście skonsultować to z lekarzem.

preg.png
  • Maszonek Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2024, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem szybko do lekarza, aby zweryfikować czy to nie cholestaza ciążowa.

MaggLbn lubi tę wiadomość

21.10.2024 Krzyś jest z nami 👶

event.png
  • Majania Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2024, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania554 wrote:
    Dzień dobry

Mam problem od kilku dni z wysypką na stopach w okolicach palców oraz na dłoniach. Strasznie swędzą. Jestem w 3 trymestrze ciąży.
    Stosuje emolium ale na chwilę pomaga a potem z powrotem się pojawia problem.

Proszę o poradę

A z dziećmi kontakt masz? Bo stopy i dłonie, to może być też bostonka, chociaż wtedy raczej bardziej boli niż swędzi, ale różnie jest. Więc podstawowe dwa tropy do sprawdzenia, to cholestaza i bostonka.

preg.png
  • Mamamani Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2024, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak miałam i to była bostonka przyniesiona z przedszkola przez córkę

event.png
  • Ania554 Nowa

Wysłany: 14 grudnia 2024, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To są bardziej mało widoczne pęcherzyki niż takie jak zwykłe widoczne kropki , cholestaza raczej wykluczona ponieważ parametr kwasu żółciowego jest na poziomie 1.00 umol

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ