X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wysypka na stopach oraz na dłoniach
Odpowiedz

Wysypka na stopach oraz na dłoniach

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ania554 Nowa

Wysłany: 13 grudnia, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Mam problem od kilku dni z wysypką na stopach w okolicach palców oraz na dłoniach. Strasznie swędzą. Jestem w 3 trymestrze ciąży.
    Stosuje emolium ale na chwilę pomaga a potem z powrotem się pojawia problem.

Proszę o poradę

• Mimblanee Autorytet

Wysłany: 13 grudnia, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy to pokrzywka? Jeżeli tak to chyba najlepiej zastosować lek przeciwhistaminowy bezpieczny dla kobiet w ciąży (na pewno loratadyna - np. flonidan lub cetyryzyna - np. zyrtec), oczywiście skonsultować to z lekarzem.

preg.png
  • Maszonek Autorytet

Wysłany: 13 grudnia, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem szybko do lekarza, aby zweryfikować czy to nie cholestaza ciążowa.

MaggLbn lubi tę wiadomość

21.10.2024 Krzyś jest z nami 👶

event.png
  • Majania Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania554 wrote:
    Dzień dobry

Mam problem od kilku dni z wysypką na stopach w okolicach palców oraz na dłoniach. Strasznie swędzą. Jestem w 3 trymestrze ciąży.
    Stosuje emolium ale na chwilę pomaga a potem z powrotem się pojawia problem.

Proszę o poradę

A z dziećmi kontakt masz? Bo stopy i dłonie, to może być też bostonka, chociaż wtedy raczej bardziej boli niż swędzi, ale różnie jest. Więc podstawowe dwa tropy do sprawdzenia, to cholestaza i bostonka.

preg.png
  • Mamamani Autorytet

Wysłany: 13 grudnia, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak miałam i to była bostonka przyniesiona z przedszkola przez córkę

event.png
  • Ania554 Nowa

Wysłany: 14 grudnia, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To są bardziej mało widoczne pęcherzyki niż takie jak zwykłe widoczne kropki , cholestaza raczej wykluczona ponieważ parametr kwasu żółciowego jest na poziomie 1.00 umol

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ