Wysypka na stopach oraz na dłoniach
-
Ania554 wrote:Dzień dobry
Mam problem od kilku dni z wysypką na stopach w okolicach palców oraz na dłoniach. Strasznie swędzą. Jestem w 3 trymestrze ciąży.
Stosuje emolium ale na chwilę pomaga a potem z powrotem się pojawia problem.
Proszę o poradę
A z dziećmi kontakt masz? Bo stopy i dłonie, to może być też bostonka, chociaż wtedy raczej bardziej boli niż swędzi, ale różnie jest. Więc podstawowe dwa tropy do sprawdzenia, to cholestaza i bostonka. -
Ania554 wrote:To są bardziej mało widoczne pęcherzyki niż takie jak zwykłe widoczne kropki , cholestaza raczej wykluczona ponieważ parametr kwasu żółciowego jest na poziomie 1.00 umol
Hej. Mam podobny problem. Czy dowiedziałaś się co to było ? Co na to stosowałaś ? -
Mi objawy i wygląd przypominają wyprysk potnicowy w ciąży. Też występuje na stopach i dłoniach. U mnie zaczęło się od boku jednej stopy, a teraz mam obie stopy zsypane. Ginekolog we wtorek mówił o tej drobnej wysypce, że pewnie alergia i mam smarować fenistilem. Niestety z dnia na dzień coraz więcej tego było i coraz gorsze swędzenie, aż się wybudzałam w nocy. Pomagały tylko zimne okłady. Wczoraj zauważyłam też wysypkę na dłoniach między palcami. Ginekolog jest na urlopie, więc nie miałam gdzie się dzisiaj wybrać, obdzwoniłam dermatologów i też pozamykane przychodnie. Mieszkam w Niemczech i tu wszyscy sobie długi weekend zrobili. Pojechałam do szpitala i tam mnie jakiś dermatolog przyjął. Obejrzał to, pozadawał trochę pytań i przepisał mi maść ze sterydem do smarowania 2 razy dziennie. Oby pomogło.
-