X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Brak śluzu i pozytywny test owulacyjny
Odpowiedz

Brak śluzu i pozytywny test owulacyjny

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Blue Jane Koleżanka
    Postów: 82 10

    Wysłany: 21 grudnia 2017, 14:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Jutro według obliczeń oraz testu owu. mam owulację. Śluz płodny występował do wczoraj (nie było go dużo, ale wczoraj najwięcej) natomiast dziś susza :( Nawet w środku nie mam płodnego śluzu, nawet wodnistego... Szyjka wydaje mi się, że jest twarda i zamknięta, ale jest bardzo wysoko, dosięgam z trudem. To by znaczyło, że przegapiłam owulację? Przedwczoraj test wyszedł bardzo blado, dziś obie kreski takie same. Nie wiem co mam myśleć...

    Naganna lubi tę wiadomość

    201811152844.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 grudnia 2017, 21:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czy to jest aż tak istotne kiedy dokładnie będzie owulacja? Nie tylko jeden dzień w cyklu jest płodny przecież :). Takie "celowanie" w owulację to spory błąd, cały okres okołoowulacyjny to czas, który warto wykorzystać :).

    Szyszka1, [email protected] lubią tę wiadomość

  • Blue Jane Koleżanka
    Postów: 82 10

    Wysłany: 22 grudnia 2017, 08:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat mam ten problem, że mam malutko śluzu płodnego i wątpię by plemniki długo przeżyły w takich warunkach.

    201811152844.png
  • kayama Autorytet
    Postów: 2738 1944

    Wysłany: 22 grudnia 2017, 14:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiesiołek bierzesz? U mnie działa tak, że pływam w tym śluzie prawie ;) Bez wesołka też mało widziałam śluzu. Wiesiołek fajnie działa, rozrzedza i poprawia jakość, zwiększa płodność.

    Szyszka1 lubi tę wiadomość

    n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Blue Jane Koleżanka
    Postów: 82 10

    Wysłany: 22 grudnia 2017, 17:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę drugi miesiąc, na razie poprawa jest, ale niewielka.

    201811152844.png
  • Szyszka1 Ekspertka
    Postów: 218 189

    Wysłany: 26 grudnia 2017, 17:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, wiesiołek robi robotę, ja w poprzediej edycji staran widziałam poprawe zdaje się od drugiego cyklu. A w jakiej dawce bierzecie? Przez caly cykl?

    c6bc98262226b9dff363104a7b4a8939.png
  • [email protected] Ekspertka
    Postów: 777 63

    Wysłany: 26 grudnia 2017, 18:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

    Ja staram się o dziecko z mężem już 12 miesięcy i u mnie chyba też jest największy problem ze śluzem bo nie mam go prawie w ogóle chodź tak szczerze przy stosunku nie narzekam więc nie wiem jak to jest. Brałam kiedyś wiesiołek ale nie widziałam poprawy i odstawiłam. Do tego mam żółty śluz a infekcji też nie mam.

  • Szyszka1 Ekspertka
    Postów: 218 189

    Wysłany: 26 grudnia 2017, 20:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna u mnie właśnie po wiesiołku przestałam "narzekać w trakcie" ;) szczerze to nawet mój mąż zauważył róznicę (dawniej stosowalismy żele nawilżające a potem nagle okazały się zbędne - taki też był mój cel - bop one nie pomagają w staraniach). I to chyba znaczy, że w środku ten sluz jest tylko nie wydostaje sie na zewnątrz.

    c6bc98262226b9dff363104a7b4a8939.png
  • [email protected] Ekspertka
    Postów: 777 63

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 10:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszka1 możliwe że tak tez kiedyś słyszałam że może być tak że on nie wydostaje się na zewnątrz, ale martwi mnie jeszcze jedno że mam żółte upławy mimo że nie mam żadnej infekcji ponieważ została wyleczona po ciąży pozamacicznej. Ale mam nadżerkę czy to może być również przez to lekarz nie chce mi usunąć nadżerki ponieważ powiedział że przy porodzie się to zrobi.

  • Blue Jane Koleżanka
    Postów: 82 10

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 13:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale śluz podczas stosunku to przecież zupełnie inny śluz niż szyjkowy... Ja biorę wiesiołek do owulacji po 5 kapsułek dziennie.

    201811152844.png
  • [email protected] Ekspertka
    Postów: 777 63

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 14:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue Jane a jakiej firmy bierzesz wiesiołek? Ja brałam OEPAROL przez 3 mc ale poprawy nie widziałam .

  • Blue Jane Koleżanka
    Postów: 82 10

    Wysłany: 29 grudnia 2017, 08:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    INV Poland, zielone opakowanie

    201811152844.png
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1069 668

    Wysłany: 30 grudnia 2017, 08:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak bierzecie wiesiołek? Dodajecie do czegoś czy poprodtu na łyżeczkę?

    7.02.2019 moje dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(

    TSH 1.38 (0.27-4,2)
    FT3 2.64 (2.04-4.4)
    FT4 1.27 (0.93-1.71)
    FSH 11.2 (faza folikularna 3.5-12.5)
    LH 8.55 (faza folikularna 2.4-12.6)
    Estradiol 37.10 (faza folikularna 12.4-233)
    Prolaktyna 27.3 (4.79-23.3)
    Testosteron 20.6 (8.4-48.6)
    Insulina 3.8 (2.6-24.8 )
    Ferrytyna 48.6 (13-150)
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2

    🧑Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 8 lat 😔😔😔

    Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
  • [email protected] Ekspertka
    Postów: 777 63

    Wysłany: 30 grudnia 2017, 22:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę OEPAROL 4 kapsułki dziennie.

    Bo dla mnie olej z wiesiołka jest nie do przełknięcia

  • Blue Jane Koleżanka
    Postów: 82 10

    Wysłany: 30 grudnia 2017, 22:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w kapsułkach

    201811152844.png
  • Angel27 Koleżanka
    Postów: 77 3

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 16:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny no właśnie zastanawiam się nad tymi testami 21 i 22.01 pokazał mi 2 czerwone krechy temperatura też skoczyla. Piersi mnie nie bolą A zawsze bolały przed okresem a teraz coś tam zakluje i koniec . Test ciążowy negatywny robiłam przed chwilą

    Angel27
  • Madziula100 Koleżanka
    Postów: 48 10

    Wysłany: 2 lutego 2018, 15:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel27 ten skok temperatury z 20 na 21 stycznia to chyba u Ciebie bardzo dobry znak. :)

    Czekam na Drugie Szczęście :)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ