Klinowa resekcja jajnikow
-
Hej dziewczyny,😉 czy Któraś miała wykonywana klinowa resekcja jajnikow? Moja gin mówi że to jedyna opcja żebym zaszła w ciaze naturalnie. Staramy się drugi rok i nic... mam PCOS , brak owulacji monitoring co 2 dni i nic.. brak pecherzyka... gdzie co znajdę każdy odradza. A ja jej kurde ufam... proszę o wasze zdanie na ten temat. ...Ella464
-
A stosowałaś jakieś leki na przywrócenie owulacji? Może spróbuj przez 3 miesiące pić Inofem, podobno wiele dziewczynom wraca po nim owulacja
Ja właśnie mam ten sam problem, mam pcos i brak owulacji (potwierdzone na monitoringu cyklu)
Dopiero mamy w planach zacząć się właśnie starać i zaczęłam pić Inofem od 2 tygodniu (2 saszetki dziennie)
Jeszcze niestety nie powiem czy mi pomógł ale mam nadzieje, że przywróci owulację
Ale już od dawna nie miałam nawet śluzu płodnego a w tym miesiącu w końcu jest! -
Pije symfolic od 1 stycznia. Nic nie daje. 1 saszetka dziennie. Wcześniej brałam clo . Fatalnie się czułam po nim. Też nic nie dało... w tej chwili odstawilam duphaston i estrofem .
tracę powoli nadzieję... boję się tej klinowej resekcji bo co czytam w internecie to wszyscy są na NIE! . A moja gin mówi że laparoskopia daje krotkotrwaly efekt. A ta resekcja na całe życie. Ze niby do pół roku powinno się zajść.Ella464 -
Ella464 wrote:Hej dziewczyny,😉 czy Któraś miała wykonywana klinowa resekcja jajnikow? Moja gin mówi że to jedyna opcja żebym zaszła w ciaze naturalnie. Staramy się drugi rok i nic... mam PCOS , brak owulacji monitoring co 2 dni i nic.. brak pecherzyka... gdzie co znajdę każdy odradza. A ja jej kurde ufam... proszę o wasze zdanie na ten temat. ...4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -