X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację owulacja po długim czasie
Odpowiedz

owulacja po długim czasie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 22 września 2024, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak sądzicie, mam cykl 45-dniowy. Brak okresu (to nie ciąża). Przez ten czas brak śluzu, zakładam że owulki nie było (zero objawów). Powróciłam do ziółek 5 dni temu i śluz się pojawił. Przypomina zblizającą się owulację. Czy to możliwe aby w tak długim cyklu owulacja była i to 'normalna'? Nie wiem czy traktować powrót śluzu i jego wygląd jako powrót i kontynuację 'tradycyjnego cyklu' czy przy tak długiej przerwie owulki już z automatu nie ma?

Jutro idę do gina się umawiać, bo wcześniej nie miał terminów.

Ciekawi mnie to, czy przy tak przedłużonym cyklu owulacja nadal może być mimo, że nie w swoim terminie. Miałyście podobne sytuacje?

17f85ff66cc23ba0452b63730961e001.png

➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
    💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
    ➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
    ❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
    ➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
    💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 23 września 2024, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, możliwe jest, aby owulacja wystąpiła nawet w bardzo długim cyklu. Pojawienie się śluzu przypominającego płodny może być sygnałem, że organizm przygotowuje się do owulacji, nawet po dłuższym okresie bez typowych objawów - zioła np. mogłby podziałać choć picie ich tylko 5 dni i efekt wydaje sie być zbyt szybkie. Możliwe, że pijąc zioła nawodniłaś się dodatkowo stąd śluz.

Generalnie brak śluzu płodnego i innych objawów (np. bólów owulacyjnych, wrażliwości piersi) niekoniecznie oznacza, że owulacja nie wystąpiła. Czasami owulacja może być "opóźniona", zwłaszcza pod wpływem stresu, zmian hormonalnych czy stylu życia. U mnie w czasie starań zdarzyły mi się 2 razy bardzo długie cykle: raz w cyklu, gdzie bardzo miałam dużo stresu, drugi raz gdy na początku cyklu przechorowałam covid.

👩🏼 91’ (33)
    Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i  ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm

preg.png
  • Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 23 września 2024, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zwalam na stres, bo ostatnio był bardzo wysoki jego poziom (nawet problemy ze snem).

Jestem w szoku, że owulacja i tak może być, mimo że w innym przedziale czasowym. Pytałam, bo nie wiedziałam czy jest sens robić testy i się pilnować ale widzę, że tak 🙏

Co do ziółek na pewno masz rację, niemniej to one ruszyły temat nawet jeśli o nawodnienie chodzi. Zresztą ruszyły też 2 lata temu skuteczną ciążę (po 2m-cach picia). Dziękuję za tą trafną uwagę i odpowiedź❤️

17f85ff66cc23ba0452b63730961e001.png

➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
    💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
    ➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
    ❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
    ➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
    💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ