Pomiary temperatury
-
Cześć dziewczyny 🤗
Chciałam prosić o radę odnośnie pomiarów temperatury, zaczęłam robić to dopiero w tym cyklu i trochę mam wątpliwości.
Czytałam tutaj na ovu pytania i odpowiedzi na ten temat, ale nadal nie jestem pewna.
Więc chce spytać Was jak Wy mierzycie temp?
Mój problem polega na tym, że nie przesypiam ciągiem całej nocy, często nad ranem obudzi mnie kot lub córka i często wtedy muszę skorzystać już z toalety 🤷🏻♀️
A podobno temp należy mierzyć codziennie o tej samej godzinie i minimum po 4 godzinach snu?
Czy tak faktycznie jest ? Czy jeśli obudzę się w nocy, a temp zmierzę dopiero rano gdy wstaje to ma to w ogóle sens ?
Będę wdzięczna za rady 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2021, 14:36
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Ja też mam ten sam problem. Budzę się co 3-4 godz. Mierze temperaturę od ok 3 tyg a od tygodnia z termometrem owulacyjnym. To był taki próbny cykl.
Mierzylam temp ok 4-5 nad ranem potem siku i znowu spać. Wstaje o 7.30 i znowu mierze i ta temp zapisuje na wykresie. U mnie nie ma wielkiej różnicy.
Mój lekarz powiedział żeby codziennie wprowadzać na wykres i notować np. bezsenność, częste oddawanie moczu, po ilu godz snu pomiar itp.jo_ana lubi tę wiadomość
-
Cześć ja pracuje na 3 zmiany więc wgl nie trzymam reguralarnosci pomiaru.
Czasami mierze o 12 w dzień ( po nockach) a czasami o 4 rano. Myślę że chodzi tu poprostu o sam czas spoczynku. Byle było to te 3 - 4 h. -
Ayayanee wrote:Cześć ja pracuje na 3 zmiany więc wgl nie trzymam reguralarnosci pomiaru.
Czasami mierze o 12 w dzień ( po nockach) a czasami o 4 rano. Myślę że chodzi tu poprostu o sam czas spoczynku. Byle było to te 3 - 4 h.
A jak rozumieć czas spoczynku ? Czy jeśli zmieniłabym godzinę pomiaru na przed snem, załóżmy 23:00 tzn że od 19/20 musze już leżeć w łóżku i nic nie robić ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2021, 23:21
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
jo_ana wrote:A jak rozumieć czas spoczynku ? Czy jeśli zmieniłabym godzinę pomiaru na przed snem, załóżmy 23:00 tzn że od 19/20 musze już leżeć w łóżku i nic nie robić ?
Temperatura mierzona podczas spoczynku, czyli zaraz po przebudzeniu, przed wykonaniem jakichkolwiek czynności. -
Isia91 wrote:Temperatura mierzona podczas spoczynku, czyli zaraz po przebudzeniu, przed wykonaniem jakichkolwiek czynności.
Tak to wiem, że zaraz po przebudzeniu, ale Ayayanee pisała, że mierzy temperaturę wieczorem, więc jestem ciekawa w jaki sposób to ogarnęła
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
Ja mierze wieczorem. Siadam, włączam swoje ulubione programy i odpoczywam, nie robie nic.
Tak samo jak ty, czasem mam nieprzespane noce i pory wstawania też różnie. Łatwiej mi zatem wieczorem.
Wiadomo - temperatury będą wyższe niż rano, ale sam skok czy utrzymywanie się temperatury w 1 i 2 fazie zobaczysz.Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -