X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Progesteron po owulacji
Odpowiedz

Progesteron po owulacji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • NatkaKa Nowa

Wysłany: 29 grudnia 2021, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, wczoraj tj 28.12 miałam badany progesteron, aby dowiedzieć się czy w ogóle jest owulacja. Wynik badania w 28dc wynosi 5,85. Średni mój cykl wynosi 34-35 dni. Moje pytanie brzmi czy owulacja w tym miesiącu miała miejsce? Czy jest szansa że podczas tej owulacji zaszłam w ciążę czy progesteron jest zbyt niski po ewentulanym zapłodnieniu? Z badań wynika że owulacja miała miejsce kilka dni temu i zastanawiam się czy progesteron od razu zaczął by rosnąć po zapłodnieniu czy to zbyt krótki okres czasu aby to stwierdzić?

• jo_ana Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron najlepiej badać 7 dni po owulacji, piszesz, że owulacja była kilka dni temu, nie wiem dokładnie kiedy ale może jednak za wcześnie zrobiłaś badanie. Czy miałaś monitoring i potwierdzona owulacje ?

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Starania naturalne od 01/2021
    Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔

Starania w klinice od 2023
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔
  • Camomilla Nowa

Wysłany: 19 lipca, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie. Byłam u gina w 13 dniu cyklu powiedział mi po usg że miałam owulację wcześniejszego dnia, pęcherzyk pękł. Zrobiłam po wizycie progesteron i jego wynik to 3.6. Co to oznacza ? Słyszałam że niski progesteron świadczy o braku owulacji… więc o co chodzi ?

• Pcos-ka Ekspertka

Wysłany: 19 lipca, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron powinno się robić 7 dni po owulacji

Rozpoczęcie starań w klinice leczenia niepłodności: maj 2024 🩺
    czerwiec 2024 - październik 2024 Aromek + Ovitrelle (5 cykli) ❌
    październik 2024 HSG - oba jajowody drożne ✅ - cykl bezowulacyjny
    listopad 2024 Mensinorm 75 ❓❓❓

Ona:
    PCOS, IO, hashimoto 😭
    Letrox 25, Symformin XR 750, duphaston, estrofem, utrogestan
    On:
    zdrowy 🏋️‍♂️

Tak bardzo czekamy na nasze upragnione pierwsze dziecko....🩷🩷🩷
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ