X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Progesteron po owulacji
Odpowiedz

Progesteron po owulacji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • NatkaKa Nowa

Wysłany: 29 grudnia 2021, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, wczoraj tj 28.12 miałam badany progesteron, aby dowiedzieć się czy w ogóle jest owulacja. Wynik badania w 28dc wynosi 5,85. Średni mój cykl wynosi 34-35 dni. Moje pytanie brzmi czy owulacja w tym miesiącu miała miejsce? Czy jest szansa że podczas tej owulacji zaszłam w ciążę czy progesteron jest zbyt niski po ewentulanym zapłodnieniu? Z badań wynika że owulacja miała miejsce kilka dni temu i zastanawiam się czy progesteron od razu zaczął by rosnąć po zapłodnieniu czy to zbyt krótki okres czasu aby to stwierdzić?

• jo_ana Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron najlepiej badać 7 dni po owulacji, piszesz, że owulacja była kilka dni temu, nie wiem dokładnie kiedy ale może jednak za wcześnie zrobiłaś badanie. Czy miałaś monitoring i potwierdzona owulacje ?

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
  • Camomilla Nowa

Wysłany: 19 lipca 2024, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie. Byłam u gina w 13 dniu cyklu powiedział mi po usg że miałam owulację wcześniejszego dnia, pęcherzyk pękł. Zrobiłam po wizycie progesteron i jego wynik to 3.6. Co to oznacza ? Słyszałam że niski progesteron świadczy o braku owulacji… więc o co chodzi ?

• Pcos-ka Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2024, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron powinno się robić 7 dni po owulacji

Rozpoczęcie starań w klinice leczenia niepłodności: maj 2024 🩺
    czerwiec 2024 - październik 2024 Aromek + Ovitrelle (5 cykli) ❌
    październik 2024 HSG - cykl bezowulacyjny
    listopad 2024 Mensinorm 75 - hiperstymulacja - primolut nor ❌
    grudzień 2024 Aromek + Menopur ❌
    styczeń 2025 Aromek + Bemfola ????
    Ona:
    PCOS, IO, hashimoto 😭, oba jajowody drożne ✅
    Letrox 25, Symformin XR 750, duphaston, estrofem, utrogestan
    On:
    zdrowy 🏋️‍♂️

Tak bardzo czekamy na nasze upragnione pierwsze dziecko....🩷🩷🩷
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ