X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Wysokie FSH, LH, niki estradiol
Odpowiedz

Wysokie FSH, LH, niki estradiol

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • pokat Nowa

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, widzę, że macie ogromną wiedzę i potrzebuję Waszego wsparcia. Oczywiście ze wszystkim wybiorę się do lekarza ale póki co załamały mnie wyniki jakie odebrałam. W lutym 2020 urodziłam pierwsze dziecko przez cc, do stycznia tego roku byłam na cerazette. Dwa tygodnie temu ostatecznie odstawiłam dziecko od piersi (od dłuższego czasu karmienie było tylko do usypiania). No i w związku z tym, że staramy się o drugie dziecko zaczęłam się badać żeby zobaczyć czy wszystko jest ok. Najpierw zbadałam prolaktynę, progesteron i TSH, które według ginekologa były idealne do zachodzenia w ciążę ale coś mnie tknęło i zrobiłam jeszcze w 4dc FSH, LH i estrogeny no i mnie zmroziło.
    FSH 22,0
    LH 15,20
    estradiol 14,60
    Miała któraś z Was podobne wyniki albo może jesteście w stanie mnie nakierować czy jest źle czy bardzo źle. Załamałam się tymi wartościami, a szłam na pewniaka, że jest wszystko super :(

Komanuss lubi tę wiadomość

• Szarlotka22 Znajoma

Wysłany: 13 stycznia 2022, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w którym dniu cyklu robiłaś te badania hormonalne ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2022, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pokat wrote:
    Dziewczyny, widzę, że macie ogromną wiedzę i potrzebuję Waszego wsparcia. Oczywiście ze wszystkim wybiorę się do lekarza ale póki co załamały mnie wyniki jakie odebrałam. W lutym 2020 urodziłam pierwsze dziecko przez cc, do stycznia tego roku byłam na cerazette. Dwa tygodnie temu ostatecznie odstawiłam dziecko od piersi (od dłuższego czasu karmienie było tylko do usypiania). No i w związku z tym, że staramy się o drugie dziecko zaczęłam się badać żeby zobaczyć czy wszystko jest ok. Najpierw zbadałam prolaktynę, progesteron i TSH, które według ginekologa były idealne do zachodzenia w ciążę ale coś mnie tknęło i zrobiłam jeszcze w 4dc FSH, LH i estrogeny no i mnie zmroziło.
    FSH 22,0
    LH 15,20
    estradiol 14,60
    Miała któraś z Was podobne wyniki albo może jesteście w stanie mnie nakierować czy jest źle czy bardzo źle. Załamałam się tymi wartościami, a szłam na pewniaka, że jest wszystko super :(
    Wyniki faktycznie są nie najlepsze, wysokie FSH może wskazywać na obniżoną rezerwe, warto zbadać też AMH i powtórzyć badania w następnym cyklu, najlepiej w 2-3 dniu cyklu. Przede wszystkim należy je skonsultować z lekarzem.
    Polecam wdrożenie suplementów, które mogą poprawić te wyniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2022, 08:38

• Komanuss Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2024, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pokat wrote:
    FSH 22,0
    LH 15,20
    estradiol 14,60
    Hej jesteś jeszcze tu ?

• Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2024, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megggs wrote:
    Wyniki faktycznie są nie najlepsze, wysokie FSH może wskazywać na obniżoną rezerwe, warto zbadać też AMH i powtórzyć badania w następnym cyklu, najlepiej w 2-3 dniu cyklu. Przede wszystkim należy je skonsultować z lekarzem.
    Polecam wdrożenie suplementów, które mogą poprawić te wyniki.

Proszę, poleć, jakie suplementy masz na myśli? Czy całkiem zmienić też dietę?

Komanuss lubi tę wiadomość

• Komanuss Ekspertka

Wysłany: 13 października 2024, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gama81 wrote:
    Proszę, poleć, jakie suplementy masz na myśli? Czy całkiem zmienić też dietę?
    Mi lekarz w klinice rozpisał suplementacje

• Komanuss Ekspertka

Wysłany: 13 października 2024, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma fsh zakupiłam trawę pszeniczna

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ