Wysokie FSH, LH, niki estradiol
-
Dziewczyny, widzę, że macie ogromną wiedzę i potrzebuję Waszego wsparcia. Oczywiście ze wszystkim wybiorę się do lekarza ale póki co załamały mnie wyniki jakie odebrałam. W lutym 2020 urodziłam pierwsze dziecko przez cc, do stycznia tego roku byłam na cerazette. Dwa tygodnie temu ostatecznie odstawiłam dziecko od piersi (od dłuższego czasu karmienie było tylko do usypiania). No i w związku z tym, że staramy się o drugie dziecko zaczęłam się badać żeby zobaczyć czy wszystko jest ok. Najpierw zbadałam prolaktynę, progesteron i TSH, które według ginekologa były idealne do zachodzenia w ciążę ale coś mnie tknęło i zrobiłam jeszcze w 4dc FSH, LH i estrogeny no i mnie zmroziło.
FSH 22,0
LH 15,20
estradiol 14,60
Miała któraś z Was podobne wyniki albo może jesteście w stanie mnie nakierować czy jest źle czy bardzo źle. Załamałam się tymi wartościami, a szłam na pewniaka, że jest wszystko superKomanuss lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypokat wrote:Dziewczyny, widzę, że macie ogromną wiedzę i potrzebuję Waszego wsparcia. Oczywiście ze wszystkim wybiorę się do lekarza ale póki co załamały mnie wyniki jakie odebrałam. W lutym 2020 urodziłam pierwsze dziecko przez cc, do stycznia tego roku byłam na cerazette. Dwa tygodnie temu ostatecznie odstawiłam dziecko od piersi (od dłuższego czasu karmienie było tylko do usypiania). No i w związku z tym, że staramy się o drugie dziecko zaczęłam się badać żeby zobaczyć czy wszystko jest ok. Najpierw zbadałam prolaktynę, progesteron i TSH, które według ginekologa były idealne do zachodzenia w ciążę ale coś mnie tknęło i zrobiłam jeszcze w 4dc FSH, LH i estrogeny no i mnie zmroziło.
FSH 22,0
LH 15,20
estradiol 14,60
Miała któraś z Was podobne wyniki albo może jesteście w stanie mnie nakierować czy jest źle czy bardzo źle. Załamałam się tymi wartościami, a szłam na pewniaka, że jest wszystko super
Polecam wdrożenie suplementów, które mogą poprawić te wyniki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2022, 08:38
-
pokat wrote:Dziewczyny, widzę, że macie ogromną wiedzę i potrzebuję Waszego wsparcia. Oczywiście ze wszystkim wybiorę się do lekarza ale póki co załamały mnie wyniki jakie odebrałam. W lutym 2020 urodziłam pierwsze dziecko przez cc, do stycznia tego roku byłam na cerazette. Dwa tygodnie temu ostatecznie odstawiłam dziecko od piersi (od dłuższego czasu karmienie było tylko do usypiania). No i w związku z tym, że staramy się o drugie dziecko zaczęłam się badać żeby zobaczyć czy wszystko jest ok. Najpierw zbadałam prolaktynę, progesteron i TSH, które według ginekologa były idealne do zachodzenia w ciążę ale coś mnie tknęło i zrobiłam jeszcze w 4dc FSH, LH i estrogeny no i mnie zmroziło.
FSH 22,0
LH 15,20
estradiol 14,60
Miała któraś z Was podobne wyniki albo może jesteście w stanie mnie nakierować czy jest źle czy bardzo źle. Załamałam się tymi wartościami, a szłam na pewniaka, że jest wszystko super -
Megggs wrote:Wyniki faktycznie są nie najlepsze, wysokie FSH może wskazywać na obniżoną rezerwe, warto zbadać też AMH i powtórzyć badania w następnym cyklu, najlepiej w 2-3 dniu cyklu. Przede wszystkim należy je skonsultować z lekarzem.
Polecam wdrożenie suplementów, które mogą poprawić te wyniki.
Proszę, poleć, jakie suplementy masz na myśli? Czy całkiem zmienić też dietę?Komanuss lubi tę wiadomość
-