Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Beta Hcg 0,52 na tydzień przed @
Odpowiedz

Beta Hcg 0,52 na tydzień przed @

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • KonwaliaHolenderka Znajoma

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogłam się powstrzymać i w 22dc zrobiłam betę, która wyszła 0,52. Miesiączka ma być za tydzień tj 5 września. Nie za bardzo wiem czy mam odpuścić czy powtórzyć test z krwi za 2 dni. Jeśli nie było by ciąży to beta wynosiła by 0 ?

Czarnaa_90
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KonwaliaHolenderka wrote:
    Nie mogłam się powstrzymać i w 22dc zrobiłam betę, która wyszła 0,52. Miesiączka ma być za tydzień tj 5 września. Nie za bardzo wiem czy mam odpuścić czy powtórzyć test z krwi za 2 dni. Jeśli nie było by ciąży to beta wynosiła by 0 ?
    generalnie przyjmuje się, że ciąża wtedy gdy beta >5 mlU/ml..
    ale w niektórych labach mogą być inne normy.. jakie są w twoim?

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • KonwaliaHolenderka Znajoma

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka norma jak podajesz ale test robiony na tydzień przed @. Był to 7dpo więc trochę za wcześnie ale czy w takim razie nie powinna być 0 jeśli nie ma ciąży?

Czarnaa_90
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KonwaliaHolenderka wrote:
    taka norma jak podajesz ale test robiony na tydzień przed @. Był to 7dpo więc trochę za wcześnie ale czy w takim razie nie powinna być 0 jeśli nie ma ciąży?
    niekoniecznie. dlatego masz normę >5

ale poczekaj jeszcze. 7dpo to w zasadzie dopiero zagniezdzenie i dopiero wtedy beta jest "produkowana". zrob za kilka dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 10:59

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta rzadko kiedy wynosi dokładnie 0. Na moich normach kobiety nie w ciąży jest wynik poniżej 1, ale spotkałam sie ze poniżej 5.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ