Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Dziwny przypadek
Odpowiedz

Dziwny przypadek

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Karola88 Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia 2025, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Piszę w imieniu siostry ponieważ nie ma konta na tym portalu. Ostatni okres miała na początku lutego. Była w poniedziałek u ginekologa, żeby sprawdzić czy wszystko ok. Rano zrobiła test i był ewidentnie negatywny. Lekarz stwierdził, że to stres. Kazał czekać. W piątek znowu zrobiła test i już ewidentnie pozytywny. Zrobiła betę i wyszła 870. W sobotę ją powtórzyła i 1600, progesteron 30. Beta z dzisiaj 4000. Siostra się martwi, ze te przyrosty takie kosmiczne, tym bardziej że tydzień temu test był ewidentnie negatywny, lekarz też nie widział nic ( Bdw dobry specjalista z najnowszym sprzętem). Czy ktoś był w takiej sytuacji? W środę ma znowu wizytę.

• Vergeet Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2025, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U lekarza widać coś dopiero od bety 1000/1500. Na wizycie siostra jeszcze nie miała takiej wartości. Przyrosty są piękne i tylko się cieszyć! Na kolejnej wyzucie lekarka na pewno już coś zobaczy :)

MoniaB lubi tę wiadomość

🙎🏼‍♀️29🙎🏼‍♂️29 🐶
    🍼 Starania o 1 bobasa od 08/23 - teraz już 🌈
    22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
    4.03.25 ⏸️ - 💔 11tc poronienie samoistne
    3.08.25 ⏸️- 💔 ciąża biochemiczna
    👩🏼‍🦱
    ❌lekka IO- glucophage 1500 ❌hashimoto- Letrox 50 ❌ PAI-1 - 4G/5G hetero ❌ KIR AA- accofil
    ✅onkopakiet ✅własne owulacje ✅homocysteina ✅białko C,S ✅kariotyp ✅zespół antyfosfolipidowy ✅ AMH
    🧔🏽‍♂️
    ❌ morfologia 4% ➡️ 0% ➡️2%
    ❌ chromatyna DNA 30,85
    ✅ ruchliwość a+b ✅ duża ilość ✅test MAR ✅onkopakiet ✅kariotyp

01.26 IVF IMSI: ❄️❄️5AA ❄️❄️5BB → PGTA ⏳
  • Karola88 Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia 2025, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    U lekarza widać coś dopiero od bety 1000/1500. Na wizycie siostra jeszcze nie miała takiej wartości. Przyrosty są piękne i tylko się cieszyć! Na kolejnej wyzucie lekarka na pewno już coś zobaczy :)

Vergeet tak, to wiem. Tylko dziwi, to że testy wyszły
    W poniedziałek negatywne. Wg lekarza nie było mowy o żadnej przebytej owulacji, po prostu brak okresu od ponad 2 miesięcy. A tu beta w piątek prawie 900, dzisiaj 4000. Siostra ma już jedno dziecko, pozytywny test przy becie 40. Ja mam 2 córki i bardzo podobnie. Stąd niepokój, że ta beta tak wystrzeliła

• Po_prostu_Ola Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2025, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może bliźniaki? 😊
    Testy sikacze mogą zakłamywać wyniki, zwłaszcza jeśli chodzi o wyniki fałszywie negatywne. Wystarczy dobrze się nawodnić i już stężenie hormonu w tej konkretnej próbce moczu spada. W ogóle bym się tym negatywnym testem nie przejmowała przy takich betach 😊
    Ja np. miałam z moczu zawsze bardzo słabą drugą kreskę. Ale też po tej bladej kresce nie powtarzałam sikaczy, tylko robiłam betę z krwi (a w obecnej ciąży to już nawet bety nie badałam, bo do końca nie wierzyłam, że się udało...)

👩‍❤️‍👨 35 lat

1.2017 Syn I ♥️
    2.2021 Syn II ♥️
    2.2024 9tc poronienie zatrzymane, serduszko przestało bić w 8tc 💔
    10.2025 Syn III ♥️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ