X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Dziwny przypadek
Odpowiedz

Dziwny przypadek

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Karola88 Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Piszę w imieniu siostry ponieważ nie ma konta na tym portalu. Ostatni okres miała na początku lutego. Była w poniedziałek u ginekologa, żeby sprawdzić czy wszystko ok. Rano zrobiła test i był ewidentnie negatywny. Lekarz stwierdził, że to stres. Kazał czekać. W piątek znowu zrobiła test i już ewidentnie pozytywny. Zrobiła betę i wyszła 870. W sobotę ją powtórzyła i 1600, progesteron 30. Beta z dzisiaj 4000. Siostra się martwi, ze te przyrosty takie kosmiczne, tym bardziej że tydzień temu test był ewidentnie negatywny, lekarz też nie widział nic ( Bdw dobry specjalista z najnowszym sprzętem). Czy ktoś był w takiej sytuacji? W środę ma znowu wizytę.

• Vergeet Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U lekarza widać coś dopiero od bety 1000/1500. Na wizycie siostra jeszcze nie miała takiej wartości. Przyrosty są piękne i tylko się cieszyć! Na kolejnej wyzucie lekarka na pewno już coś zobaczy :)

MoniaB lubi tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    3 stymulacje letrozolem w 2024r.

22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
    4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
    Letrox 50 + suplementacja.
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON + inne suple.

📆 maj- przerwa w staraniach, oczekuję na 🩸
    📆plan na badania:
    🙎🏼‍♀️AMH, LH, FSH, Estradiol, TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, miedź, witamina D, witamina E, selen, ołów, kadm, arsen, D-dimery
    🙎🏼‍♂️seminogram: Test MAR z nasienia: IgG (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), IgA (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, witamina D, selen, ołów, kadm, miedź, witamina E, arsen

📆 po 🩸 i badaniach- diagnostyka u dr Strus
  • Karola88 Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    U lekarza widać coś dopiero od bety 1000/1500. Na wizycie siostra jeszcze nie miała takiej wartości. Przyrosty są piękne i tylko się cieszyć! Na kolejnej wyzucie lekarka na pewno już coś zobaczy :)

Vergeet tak, to wiem. Tylko dziwi, to że testy wyszły
    W poniedziałek negatywne. Wg lekarza nie było mowy o żadnej przebytej owulacji, po prostu brak okresu od ponad 2 miesięcy. A tu beta w piątek prawie 900, dzisiaj 4000. Siostra ma już jedno dziecko, pozytywny test przy becie 40. Ja mam 2 córki i bardzo podobnie. Stąd niepokój, że ta beta tak wystrzeliła

• Po_prostu_Ola Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może bliźniaki? 😊
    Testy sikacze mogą zakłamywać wyniki, zwłaszcza jeśli chodzi o wyniki fałszywie negatywne. Wystarczy dobrze się nawodnić i już stężenie hormonu w tej konkretnej próbce moczu spada. W ogóle bym się tym negatywnym testem nie przejmowała przy takich betach 😊
    Ja np. miałam z moczu zawsze bardzo słabą drugą kreskę. Ale też po tej bladej kresce nie powtarzałam sikaczy, tylko robiłam betę z krwi (a w obecnej ciąży to już nawet bety nie badałam, bo do końca nie wierzyłam, że się udało...)

👩‍❤️‍👨 35 lat

1.2017 Julian ♥️ cc - ułożenie miednicowe
    2.2021 Witold ♥️ cc - stan po pierwszym cc
    2.2024 9tc poronienie zatrzymane, serduszko przestało bić w 8tc 💔😭
    14.02.2025 walentynkowe plamienie implementacyjne ♥️
    26.03.2025 CRL 2,7cm, FHR 174
    15.04.2025 I badanie prenatalne - trzeci chłopiec ♥️♥️♥️
    12.05.2025 kolejna wizyta
    04.06.2025 II badanie prenatalne
    22.10.2025 TP

_______
    Trombofilia wrodzona, czwarta ciąża na Clexanie
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ