SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Dziwny przypadek
Odpowiedz

Dziwny przypadek

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Karola88 Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia 2025, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Piszę w imieniu siostry ponieważ nie ma konta na tym portalu. Ostatni okres miała na początku lutego. Była w poniedziałek u ginekologa, żeby sprawdzić czy wszystko ok. Rano zrobiła test i był ewidentnie negatywny. Lekarz stwierdził, że to stres. Kazał czekać. W piątek znowu zrobiła test i już ewidentnie pozytywny. Zrobiła betę i wyszła 870. W sobotę ją powtórzyła i 1600, progesteron 30. Beta z dzisiaj 4000. Siostra się martwi, ze te przyrosty takie kosmiczne, tym bardziej że tydzień temu test był ewidentnie negatywny, lekarz też nie widział nic ( Bdw dobry specjalista z najnowszym sprzętem). Czy ktoś był w takiej sytuacji? W środę ma znowu wizytę.

• Vergeet Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2025, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U lekarza widać coś dopiero od bety 1000/1500. Na wizycie siostra jeszcze nie miała takiej wartości. Przyrosty są piękne i tylko się cieszyć! Na kolejnej wyzucie lekarka na pewno już coś zobaczy :)

MoniaB lubi tę wiadomość

🙎🏼‍♀️29🙎🏼‍♂️29 🐶
    👰🏼🤵🏼2023
    Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23 - teraz już 🌈
    22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
    4.03.25 ⏸️ - 💔 11tc poronienie samoistne
    3.08.25 ⏸️- 💔 ciąża biochemiczna
    👩🏼‍🦱
    ✅ AMH
    ❌lekka IO- glucophage 1500
    ❌hashimoto- Letrox 50
    ❌ PAI-1 - 4G/5G heterozygota
    ❌ KIR AA- accofil
    ❓zespół antyfosfolipidowy
    ✅onkopakiet ✅własne owulacje ✅homocysteina ✅białko C,S ✅kariotyp
    🧔🏽‍♂️
    ❌ morfologia 4% ➡️ 0% ➡️2%
    ❌ chromatyna DNA 30,85
    ✅ ruchliwość a+b
    ✅ duża ilość ✅test MAR ✅onkopakiet ✅kariotyp

Styczeń ➡️ IVF
  • Karola88 Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia 2025, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    U lekarza widać coś dopiero od bety 1000/1500. Na wizycie siostra jeszcze nie miała takiej wartości. Przyrosty są piękne i tylko się cieszyć! Na kolejnej wyzucie lekarka na pewno już coś zobaczy :)

Vergeet tak, to wiem. Tylko dziwi, to że testy wyszły
    W poniedziałek negatywne. Wg lekarza nie było mowy o żadnej przebytej owulacji, po prostu brak okresu od ponad 2 miesięcy. A tu beta w piątek prawie 900, dzisiaj 4000. Siostra ma już jedno dziecko, pozytywny test przy becie 40. Ja mam 2 córki i bardzo podobnie. Stąd niepokój, że ta beta tak wystrzeliła

• Po_prostu_Ola Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2025, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może bliźniaki? 😊
    Testy sikacze mogą zakłamywać wyniki, zwłaszcza jeśli chodzi o wyniki fałszywie negatywne. Wystarczy dobrze się nawodnić i już stężenie hormonu w tej konkretnej próbce moczu spada. W ogóle bym się tym negatywnym testem nie przejmowała przy takich betach 😊
    Ja np. miałam z moczu zawsze bardzo słabą drugą kreskę. Ale też po tej bladej kresce nie powtarzałam sikaczy, tylko robiłam betę z krwi (a w obecnej ciąży to już nawet bety nie badałam, bo do końca nie wierzyłam, że się udało...)

👩‍❤️‍👨 35 lat

1.2017 Syn I ♥️
    2.2021 Syn II ♥️
    2.2024 9tc poronienie zatrzymane, serduszko przestało bić w 8tc 💔
    10.2025 Syn III ♥️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ