X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Dziwny przypadek
Odpowiedz

Dziwny przypadek

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Karola88 Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Piszę w imieniu siostry ponieważ nie ma konta na tym portalu. Ostatni okres miała na początku lutego. Była w poniedziałek u ginekologa, żeby sprawdzić czy wszystko ok. Rano zrobiła test i był ewidentnie negatywny. Lekarz stwierdził, że to stres. Kazał czekać. W piątek znowu zrobiła test i już ewidentnie pozytywny. Zrobiła betę i wyszła 870. W sobotę ją powtórzyła i 1600, progesteron 30. Beta z dzisiaj 4000. Siostra się martwi, ze te przyrosty takie kosmiczne, tym bardziej że tydzień temu test był ewidentnie negatywny, lekarz też nie widział nic ( Bdw dobry specjalista z najnowszym sprzętem). Czy ktoś był w takiej sytuacji? W środę ma znowu wizytę.

• Vergeet Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U lekarza widać coś dopiero od bety 1000/1500. Na wizycie siostra jeszcze nie miała takiej wartości. Przyrosty są piękne i tylko się cieszyć! Na kolejnej wyzucie lekarka na pewno już coś zobaczy :)

MoniaB lubi tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    3 stymulacje letrozolem w 2024r.

22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
    4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
    Letrox 50 + suplementacja.
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON + inne suple.

📆 maj- przerwa w staraniach, oczekuję na 🩸
    📆plan na badania:
    🙎🏼‍♀️AMH, LH, FSH, Estradiol, TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, miedź, witamina D, witamina E, selen, ołów, kadm, arsen, D-dimery
    🙎🏼‍♂️seminogram: Test MAR z nasienia: IgG (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), IgA (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, witamina D, selen, ołów, kadm, miedź, witamina E, arsen

📆 po 🩸 i badaniach- diagnostyka u dr Strus
  • Karola88 Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    U lekarza widać coś dopiero od bety 1000/1500. Na wizycie siostra jeszcze nie miała takiej wartości. Przyrosty są piękne i tylko się cieszyć! Na kolejnej wyzucie lekarka na pewno już coś zobaczy :)

Vergeet tak, to wiem. Tylko dziwi, to że testy wyszły
    W poniedziałek negatywne. Wg lekarza nie było mowy o żadnej przebytej owulacji, po prostu brak okresu od ponad 2 miesięcy. A tu beta w piątek prawie 900, dzisiaj 4000. Siostra ma już jedno dziecko, pozytywny test przy becie 40. Ja mam 2 córki i bardzo podobnie. Stąd niepokój, że ta beta tak wystrzeliła

• Po_prostu_Ola Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może bliźniaki? 😊
    Testy sikacze mogą zakłamywać wyniki, zwłaszcza jeśli chodzi o wyniki fałszywie negatywne. Wystarczy dobrze się nawodnić i już stężenie hormonu w tej konkretnej próbce moczu spada. W ogóle bym się tym negatywnym testem nie przejmowała przy takich betach 😊
    Ja np. miałam z moczu zawsze bardzo słabą drugą kreskę. Ale też po tej bladej kresce nie powtarzałam sikaczy, tylko robiłam betę z krwi (a w obecnej ciąży to już nawet bety nie badałam, bo do końca nie wierzyłam, że się udało...)

👩‍❤️‍👨 35 lat

1.2017 Julian ♥️ cc - ułożenie miednicowe
    2.2021 Witold ♥️ cc - stan po pierwszym cc
    2.2024 9tc poronienie zatrzymane, serduszko przestało bić w 8tc 💔😭
    14.02.2025 walentynkowe plamienie implantacyjne ♥️
    26.03.2025 CRL 2,7cm, FHR 174
    15.04.2025 I badanie prenatalne - trzeci chłopiec ♥️♥️♥️
    12.05.2025 kolejna wizyta
    04.06.2025 II badanie prenatalne
    22.10.2025 TP

_______
    Trombofilia wrodzona, czwarta ciąża na Clexanie
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ