Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Pomoc w interpretacji cyklu - bezowulacyjny??
Odpowiedz

Pomoc w interpretacji cyklu - bezowulacyjny??

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • emilydread Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

Na wstępie chciałabym powiedzieć, że zdaję sobie sprawę, że takich tematów widziałyście zapewne mnóstwo.
    Wybaczcie, jestem w kwestii kalendarzyka a co więcej interpretacji cyklu kompletnie zielona. Dotychczas nigdy nie prowadzilam obserwacji. Za pierwszym razem się udało, zaszłam w ciążę. Niestety, moje szczęście nie trwało długo, ponieważ w 10tyg ciąży poroniłam. Od tego czasu minęło 1,5 miesiąca a my na nowo się staramy i zdecydowałam się prowadzić kalendarz cyklu. Z mojej, raczej ubogiej wiedzy (:)) wynika, że po owulacji powinien nastąpić skok temperatury. Czy mimo tego, że jestemw 19 dniu cyklu owulacja mogła jeszcze nie wystąpić? Jak widzicie na moim wykresie, temperatura przypomina raczej pełzającego węża :(

Dziękuję z góry za podpowiedzi :)

d08ee1ab3b83dc501a8ac24c5eaaf4c5.png

p19u9jcgcttxiugd.png
    23.05 Kaziu 15.00 cm <3
    *Aniołek 24.01 -10 tc*
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Pamiętaj, że test owulacyjny jest dopiero pozytywny, gdy druga kreska jest taka sama lub ciemniejsza od testowej. Jak jest jaśniejsza trzeba zaznaczać - test negatywny inaczej ovufriend może się gubić. Jeżeli dzisiaj miałaś pozytywny (naprawdę pozytywny) test owulacyjny to spodziewałabym się na Twoim miejscu owulacji lada dzień i nie wstrzymywała się z przytulaniem :) Jak najbardziej mogło w 19dc nie być jeszcze owulacji, nie napisałaś jak długie masz normalnie cykle.
    Widzę też, że mierzysz temperaturę termometrem z jednym miejscem po przecinku - polecany jest specjalny termometr owulacyjny. Ja mam microlife i nie narzekam. :)
    Powodzenia!

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ