X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Pomoc w interpretacji cyklu - bezowulacyjny??
Odpowiedz

Pomoc w interpretacji cyklu - bezowulacyjny??

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • emilydread Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

Na wstępie chciałabym powiedzieć, że zdaję sobie sprawę, że takich tematów widziałyście zapewne mnóstwo.
    Wybaczcie, jestem w kwestii kalendarzyka a co więcej interpretacji cyklu kompletnie zielona. Dotychczas nigdy nie prowadzilam obserwacji. Za pierwszym razem się udało, zaszłam w ciążę. Niestety, moje szczęście nie trwało długo, ponieważ w 10tyg ciąży poroniłam. Od tego czasu minęło 1,5 miesiąca a my na nowo się staramy i zdecydowałam się prowadzić kalendarz cyklu. Z mojej, raczej ubogiej wiedzy (:)) wynika, że po owulacji powinien nastąpić skok temperatury. Czy mimo tego, że jestemw 19 dniu cyklu owulacja mogła jeszcze nie wystąpić? Jak widzicie na moim wykresie, temperatura przypomina raczej pełzającego węża :(

Dziękuję z góry za podpowiedzi :)

d08ee1ab3b83dc501a8ac24c5eaaf4c5.png

p19u9jcgcttxiugd.png
    23.05 Kaziu 15.00 cm <3
    *Aniołek 24.01 -10 tc*
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Pamiętaj, że test owulacyjny jest dopiero pozytywny, gdy druga kreska jest taka sama lub ciemniejsza od testowej. Jak jest jaśniejsza trzeba zaznaczać - test negatywny inaczej ovufriend może się gubić. Jeżeli dzisiaj miałaś pozytywny (naprawdę pozytywny) test owulacyjny to spodziewałabym się na Twoim miejscu owulacji lada dzień i nie wstrzymywała się z przytulaniem :) Jak najbardziej mogło w 19dc nie być jeszcze owulacji, nie napisałaś jak długie masz normalnie cykle.
    Widzę też, że mierzysz temperaturę termometrem z jednym miejscem po przecinku - polecany jest specjalny termometr owulacyjny. Ja mam microlife i nie narzekam. :)
    Powodzenia!

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ