Pomoc w interpretacji cyklu - bezowulacyjny??
-
Hej Dziewczyny!
Na wstępie chciałabym powiedzieć, że zdaję sobie sprawę, że takich tematów widziałyście zapewne mnóstwo.
Wybaczcie, jestem w kwestii kalendarzyka a co więcej interpretacji cyklu kompletnie zielona. Dotychczas nigdy nie prowadzilam obserwacji. Za pierwszym razem się udało, zaszłam w ciążę. Niestety, moje szczęście nie trwało długo, ponieważ w 10tyg ciąży poroniłam. Od tego czasu minęło 1,5 miesiąca a my na nowo się staramy i zdecydowałam się prowadzić kalendarz cyklu. Z mojej, raczej ubogiej wiedzy () wynika, że po owulacji powinien nastąpić skok temperatury. Czy mimo tego, że jestemw 19 dniu cyklu owulacja mogła jeszcze nie wystąpić? Jak widzicie na moim wykresie, temperatura przypomina raczej pełzającego węża
Dziękuję z góry za podpowiedzi
-
Hej! Pamiętaj, że test owulacyjny jest dopiero pozytywny, gdy druga kreska jest taka sama lub ciemniejsza od testowej. Jak jest jaśniejsza trzeba zaznaczać - test negatywny inaczej ovufriend może się gubić. Jeżeli dzisiaj miałaś pozytywny (naprawdę pozytywny) test owulacyjny to spodziewałabym się na Twoim miejscu owulacji lada dzień i nie wstrzymywała się z przytulaniem Jak najbardziej mogło w 19dc nie być jeszcze owulacji, nie napisałaś jak długie masz normalnie cykle.
Widzę też, że mierzysz temperaturę termometrem z jednym miejscem po przecinku - polecany jest specjalny termometr owulacyjny. Ja mam microlife i nie narzekam.
Powodzenia!
staramy się już ponad 2 lata - udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -