SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów @ 24dc a owulacja była 15dc co jest ??
Odpowiedz

@ 24dc a owulacja była 15dc co jest ??

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lancer Znajoma

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak jak w temacie... według ovufriend owulację miałam 15dc (14dc pęcherzyk domunujący 25mm-usg) temp średnio chciała iść w górę ale w końcu doszła 5 dnia po ovu do 36,7 (temp przed ovu 36,45). Utrzymywała się tak przez kolejne dwa dni. 8dpo skoczyła do 37 ( troszkę zarwana noc wiec bardzo nie brałam pod uwagę tej temp No ale było 37), no i 9 dpo spadła do 36,4( myślałam ze to jednorazowe ale niestety przyszła @ :(. Mój cykl trwał 23 dni gdzie zawsze miałam 31-36 dni. Pytanie czy któraś z Was tak miała ? Dodam jeszcze ze w 12-14 dc miałam delikatne plamienia. Poprzedni cykl niestety ciaza biochemiczna:( czy możliwe ze coś się rozregulowało po tej ciazy ? Jutro idę zrobić badania hormonów i z wynikami wybiorę się do lekarza.

Lancer
  • terka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porób wyniki. Możliwe ze ciąża biochemiczna cos zmieniła w tym cyklu.

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Lancer Znajoma

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FSH: 6,92 ( norma 3,5-12,5)
    LH: 7,98 (2,4-12,6)
    Prolaktyna:16,94(5,18-26,53)
    Estradiol:8,49 (12,4-233)
    Co może być przyczyną tak niskiego estradiolu ?? :( jeszcze 3-4 miesiące temu misłam wynik 34,56. Lekarza mam dopiero za tydzień, może któraś z Was miała podobnie? Co myślicie ?

Lancer
  • Lancer Znajoma

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FSH: 6,92 ( norma 3,5-12,5)
    LH: 7,98 (2,4-12,6)
    Prolaktyna:16,94(5,18-26,53)
    Estradiol:8,49 (12,4-233)
    Co może być przyczyną tak niskiego estradiolu ?? :( jeszcze 3-4 miesiące temu misłam wynik 34,56. Lekarza mam dopiero za tydzień, może któraś z Was miała podobnie? Co myślicie ? Badania robione w 4 dc.

Lancer
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ