X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Analiza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Monisza Debiutantka

Wysłany: 30 września 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Chciałabym prosić o analizę mojego wykresu. Czy jest jakaś szansa?pierwszy raz prowadzę wykres temperatury i jeszcze nie wiem co i jak. Staramy się z narzeczonym od 10 miesięcy. Pozdrawiam :)
    feb0816f2403cd6538ccbf37cbc2662b.png

• Monisza Debiutantka

Wysłany: 30 września 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam że wyższa temperatura na początku cyklu jest efektem infekcji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak dlugi cykl ?

Ogolnie dzien przed spodziewana miesiaczka temp powinna zaczac sie obnizac
    Jesli doszloby do zaplodnienia utrzymywala by sie na wyzszym poziomie;)
    Aby dokladnie moc zinterpretowac swoj wykres dobrze by bylo mierzyc przynajmniej z 3 msc aby moc porownac ;)

• Monisza Debiutantka

Wysłany: 30 września 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka93 wrote:
    A jak dlugi cykl ?

Ogolnie dzien przed spodziewana miesiaczka temp powinna zaczac sie obnizac
    Jesli doszloby do zaplodnienia utrzymywala by sie na wyzszym poziomie;)
    Aby dokladnie moc zinterpretowac swoj wykres dobrze by bylo mierzyc przynajmniej z 3 msc aby moc porownac ;)

Cykl 25 dniowy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak ja z ta temp to dop gdy mierzylam jakies 3 msc to zrozumialam o co w tym moim organizmie chodzi ;)
    Mierz az do terminu miesiaczki bedziesz widziala czy temp sie obniza czy utrzymuje jesli utrzymuje sie wysoka w okolicach spodziewanej miesiaczki to mozna miec nadzieje;)
    Mi osoboscie dzien przed miesiaczka zaczyna sie obnizac;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie tak, dopiero patrząc na dłuższą histirię łatwiej coś interpretować:)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ