X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Czy jest sens zabierać się za mierzenie temperatury?
Odpowiedz

Czy jest sens zabierać się za mierzenie temperatury?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Adabi Nowa

Wysłany: 19 września 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    chciałabym zacząć mierzyć temperaturę, aby mieć jeszcze większa pewność wystąpienia owulacji i ewentualnej ciąży.
    Kupiłam porządny termometr owulacyjny, na razie jestem w trakcie miesiączki i zastanawiam się czy jest sens mierzyć temperaturę, ponieważ mam problemy ze snem. Często z różnych powodów budzę się i zasypiam. Zdarza się to często jakiś czas przed pobudką do pracy (wstaję o 5, więc to byłby dobry czas na pomiar). Czytałam, że temperaturę najlepiej zmierzyć po co najmniej 3-godzinnym śnie. A co jeśli budzę się np. o 1, później 4 i wstaję o 5?

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem jest sens jezeli nie wstajesz w nocy i nie chodzisz. Jak tylko sie budzisz i krecisz. Ja tez nie mam super snu i czesto sie wierce albo leze z otwartymi oczami ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Adabi Nowa

Wysłany: 20 września 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za odpowiedź,w takim razie spróbuje ja mierzyć. Zobaczymy co mi powie temperatura. :-)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ