Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Dlaczego nie moge zajsc w ciaze?
Odpowiedz

Dlaczego nie moge zajsc w ciaze?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lucyna24 Debiutantka

Wysłany: 31 lipca, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!
    Potrzebuje pomocy, rady, sugestii.
    Od 8 miesiecy staramy sie z mezem o dziecko, bez skutku. Miesiac temu w dniu spodziewanej miesiaczki zrobilam sobie test, ktory wyszedl pozytywnie. Kolejnego dnia powtórzyłam i rowniez pozytywny. Bardzo wyrazne dwie kreski. Okres zawsze mam regularny tym razem sie nie pojawial, bylam przeszczesliwa az tu nagle z tygodniowym opoznieniem zaczelam krwawic. Kilka godzin pozniej bylam juz u lekarza, ktory stwierdzil ze nie ma nawet sladu po ciazy. Beta hcg rozniez to wykluczyla. W tym momencie uznalismy ze czas rozpoczac diagnostyke. Lekarz zlecil mi badania hormonow z krwi, bylam u niego monitorowac owulacje i okazuje sie ze wszystko jest ok oprocz podniesionej prolaktyny (poziom 664 przy normie 496). Lekarz zapisal dostinex, ktory mam zaczac przyjmowac dopiero gdy dostane miesiaczke (zeby wykluczyc ew ciaze). Oboje z mezem jestesmy szczupli, aktywni, zdrowi, bez nalogow. Prowadzimy zdrowy tryb zycia. Wiem ze problem moze byc rowniez po stronie meza(jeszcze tego nie sprawdzalismy), ale chcialabym wiedziec co w moim przypadku moze jeszcze zawodzic? Jesli maz bedzie zdrowy, obnizenie prolaktyny nie pomoze to na co jeszcze powinnam zwrocic uwage? Nie mam pelnego zaufania do zadnego lekarza, czasem trzeba im cos zasugerowac,więc moze cos podpowiecie? Jakie byly wasze doswiadczenia?
    Za wszystkie odpowiedzi baardzo dziekuje

• flor Znajoma

Wysłany: 3 sierpnia, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Przyczyn może być bardzo wiele, ale na pewno prolaktyna za wysoka nie pomaga... Jeszcze zależy w jakim wieku jesteś, jeżeli po 30 to trzeba działać szybko. Radzę też by twój mąż zrobił badanie nasienia i oboje też zróbcie badania na przeciwciała przeciwplemnikowe Asa.
    Jeżeli jesteś jeszcze bardzo młoda to powoli i na spokojnie działaj.

flor
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ