drugi skok temperatury???
-
nick nieaktualny
-
Normalne. W sensie, że się zdarza, ale nie jest ani wymagane, ani niepożądane Ogólnie to dobrze, że temperatura rośnie.
Andiee lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhmm, badanie co któryś dzień mija się z celem...no ja tak nie uważam, wolałam zanotować cokolwiek co zaobserwowałam niż kompletnie nic
na swoją obronę:
1/dopiero zaczynam obserwacje, stąd na razie termometr jaki miałam pod ręką
2/to był dziwny miesiąc z urlopami, wyjazdami i stąd dziury w wykresie
-
nick nieaktualnyDlatego jak cykl nie jest obserwowany od A do Z to nie ma po co go interpretować.
Fakt, obserwacje wymagają poświęcenia i nie zawsze się chce i można, ale na podanych 12 temperaturach na wykresie nic nie można powiedzieć.
Na pewno się rzuca w oczy termometr 0,1- zmień na taki, który ma 0,01 do pokazania- jest dokładniejszy.
Mierzenie w pochwie też będzie dokładniejsze.
Na ten moment:
- nie widać momentu owulacji w temperaturze,
- długi cykl nie wróży prawidłowego rozwoju wydarzeń- im późniejsza owulacja, tym mniejsza szansa na prawidłowe zagnieżdżenie się zarodka,
- wypadałoby się przyjrzeć bardziej cyklom u ginekologa i w badaniach. Od tego zaczęłabym całą obserwację. Łatwiej będzie wykonać monitoring, niż się pilnować z temperaturą skoro mówisz, że masz kłopot ze systematycznością.
A tak, to będzie 100% pewności praktycznie co do występowania owulacji, bo sam skok temperatury o niej nie świadczy. -
nick nieaktualny
-