X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Dziwne skoki temperatury
Odpowiedz

Dziwne skoki temperatury

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • magdabalbina Znajoma

Wysłany: 31 marca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do tych bardziej "doświadczonych" forumowiczek - jest to mój pierwszy cykl z pomiarami temp. od samego początku - jestem jeszcze w trakcie @, ale niepokoi mnie trochę dzisiejszy spadek temperatury - z 36,69 wczoraj na 36,02 dziś. Czy to normalne? Dodam, że nie jestem ani przeziębiona, ani chora - trochę zmęczona, ale to nie powinno mieć wpływu na taki skok chyba?
    bf95d3dbbe148bcd2c247c86b1cf54a8.png

• daisy224 Debiutantka

Wysłany: 31 marca 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja też się martwię moimi skokami temp. Może to wina zażywania antybiotyku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 22:14

daisy224
  • magdabalbina Znajoma

Wysłany: 31 marca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie łykam antybiotyków :( Codziennie bromergon, kwas foliowy, a od dzisiaj clostilbegyt (ale dopiero wieczorem, a temp.mierzona rano).

• inka84 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie masz pomiarow z poprzedniego cyklu. Byc moze tempka dopiero spadla z powodu @. Nie zawsze jest tak, ze temoka spada przed lub w pierwszym dniu @, czasem spada gwaltownie (lub spokojnie) troszke pozniej. Zobaczymy jutro, jesli kolejne tempki beda mniej wiecej na poziomie dzisiejszej tzn ze dopiero opadla i zostanie taka az do skoku na owulacje, a jesli urosnie i zostanie na poziomie poprzednich temp.to mozna to uznac za anomalie, ktore sie zdarzaja :-). Nke ma co sie stresowac :-)

magdabalbina lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stres, napięcie, późne położenie się spać i już tempka wariuje. Wszystko dosłownie wszystko wpływa na tempkę.

mhsvh371pdpt408y.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ