X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Dziwny spadek temperatury 4 dnia po owulacji
Odpowiedz

Dziwny spadek temperatury 4 dnia po owulacji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • madzia32323 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, w moim cyklu zaobserwowałam dziwny spadek temperatury na 4 dzień po owulacji. Moja temperatura kreskowa wynosi 36,6. Wczoraj był skok na 37 a dziś spadek na 36,8. Co on może oznaczać. Zaznaczam, że temperaturę mierzyłam o tej samej porze i nie było żadnych zakłóceń..

Moje Kochane Małe Szczęście :*
  • Gosiunia 29 Nowa

Wysłany: 19 lutego 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj
    u mnie jest tak samo tez nie wiem dlaczego spadla nagle jak wziołam luteine okolo 3 dni po domniemanej owulacji i czekam dalej

• Malvinka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na stronach internetowych można znaleźć informacje na temat "corpus luteum dip" (czyli o spadku związanym w jakiś sposób z ciałkiem żółtym). Ciężko znaleźć coś więcej na ten temat, ale podobno występuje między 3-5 dpo. Ja miałam tak bardzo często, i wygląda na to, że efekt generalnie nie jest rzadki. Może to właśnie to. Szczególnie jeśli spadek jest jednodniowy.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ