Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Dziwny spadek temperatury 4 dnia po owulacji
Odpowiedz

Dziwny spadek temperatury 4 dnia po owulacji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • madzia32323 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, w moim cyklu zaobserwowałam dziwny spadek temperatury na 4 dzień po owulacji. Moja temperatura kreskowa wynosi 36,6. Wczoraj był skok na 37 a dziś spadek na 36,8. Co on może oznaczać. Zaznaczam, że temperaturę mierzyłam o tej samej porze i nie było żadnych zakłóceń..

Moje Kochane Małe Szczęście :*
  • Gosiunia 29 Nowa

Wysłany: 19 lutego 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj
    u mnie jest tak samo tez nie wiem dlaczego spadla nagle jak wziołam luteine okolo 3 dni po domniemanej owulacji i czekam dalej

• Malvinka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na stronach internetowych można znaleźć informacje na temat "corpus luteum dip" (czyli o spadku związanym w jakiś sposób z ciałkiem żółtym). Ciężko znaleźć coś więcej na ten temat, ale podobno występuje między 3-5 dpo. Ja miałam tak bardzo często, i wygląda na to, że efekt generalnie nie jest rzadki. Może to właśnie to. Szczególnie jeśli spadek jest jednodniowy.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ