elektroniczny czy rteciowy?
-
Hej jaki stosujecie termometr? Ja ostatnio kupiłam elektroniczny Ale do końca cyklu używać będę rteciowy.jedyne co mnie martwi to to że pokazują inne temp. Dla ciekawości po zamierzeniu rteciowym na którym było 36.3 na elektronicznym było 36.0'c a po skoku na rteciowym 36.8 a elektronicznym 36.2'c. Czy takie coś jest normalne? Podzielcie się swoimi spostrzeżeniami
-
Wszystkie metody NPR rekomendują termometr rtęciowy - najlepiej taki specjalny owulacyjny. Ale według mnie do starań wystarczy elektroniczny z dwoma miejscami po przecinku.Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Też mam taki właśnie i okazał się moim szczęśliwym termometrem, bo w cyklu, którym nim mierzyłam, zaszłam w ciążęStarania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Ja mieszkam w malutkiej miescinie w której jest mała przychodnia i mam jedną spr panią doktor a reszta to bez komentarza ale słyszałam o klinikach planowania rodziny bodajże w birmingham. Nie wiem jak tutaj dokładnie jest z tym wszystkim bo sama zaczynam się dowiadywać. A z czym dokładnie masz problem jeśli mogę wiedzieć?
-
chcialabym monitorowac swoj cykl bo nie jestem pewna swoich owulacjii (nie czuje jej wogole, dlatego zaczelam sie bardziej obserwowac) a u mnie w gp nawet badania ginekologicznego mi nie chca zrobic wiec o monitoringu cylku u nich moge tylko pomarrzyc. o tych klinikach tez slyszalam i nawet bylam w jednej i ta nazwa to przeklamanie bo oni nie pomagaja zajsc w ciaze tylko wrecz przeciwnie, zajmuja sie szeroko pojeta antykoncepcja
-
U no to kiepsko.no u mnie w przychodni też tego nie ma. Fakt ostatnio jak miałam problem to właśnie ta pani doktor mnie badała zrobiła cytologie itp. Dziwne to tu jest. A może prywatny polski ginekolog ? Moja znajoma też miała problem za 1 razem poronila a przy 2 ciąży miała znów plemienia a lekarZ jej powiedział że wszystko jest ok. Masakra jest tu z lekarzami.postaram się popytać znajomych koleżanek które tu rodziły może będą coś wiedzieć na ten temat.
-