X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

hsg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym zapytać jakie były Wasze doświadczenia z badaniem hsg. Czytałam trochę opinii na ten temat i część kobiet pisała, że jest to bolesne badanie inne, że nie. Będzie mnie prawdopodobnie czekało za kilka miesięcy, w związku z tym chciałabym wiedzieć czego się można spodziewać.

Z góry przepraszam jeśli taki wątek już powstał.

Maracuja
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żadna z Was nie przechodziła tego badania ?:(

Maracuja
  • XYZ Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, wiele dziewczyn miało, ale to jest forum poświęcone raczej analizie wykresów - wątki na temat tego badania znajdziesz za to na forum ogólnym i na forum "Starające się z pomocą medyczną".
    Ja miałam w listopadzie sono HSG. Szczegółowo wszystko opisałam w moim pamiętniku pod datą 12 listopada.
    Wiem, że na pewno zwykłe HSG miała użytkowniczka o pseudonimie hela - też wszystko opisała ze szczegółami w swoim pamiętniku.
    Pozdrawiam serdecznie!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2013, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam SonoHSG, jest mniej inwazyjne. Jak spojrzę z perspektywy czasu, to stwierdzam, że nie bolało.
    U mnie ból porównywalny do silnej miesiączki, ciągnęło jak diabli, ale dało się przeżyć, przed zabiegiem warto wziąć coś przeciwbólowego, ja wzięłam jakiegoś czopka na literę "P" - nie pamiętam nazwy.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ