hsg
-
Chciałabym zapytać jakie były Wasze doświadczenia z badaniem hsg. Czytałam trochę opinii na ten temat i część kobiet pisała, że jest to bolesne badanie inne, że nie. Będzie mnie prawdopodobnie czekało za kilka miesięcy, w związku z tym chciałabym wiedzieć czego się można spodziewać.
Z góry przepraszam jeśli taki wątek już powstał.Maracuja -
Kochana, wiele dziewczyn miało, ale to jest forum poświęcone raczej analizie wykresów - wątki na temat tego badania znajdziesz za to na forum ogólnym i na forum "Starające się z pomocą medyczną".
Ja miałam w listopadzie sono HSG. Szczegółowo wszystko opisałam w moim pamiętniku pod datą 12 listopada.
Wiem, że na pewno zwykłe HSG miała użytkowniczka o pseudonimie hela - też wszystko opisała ze szczegółami w swoim pamiętniku.
Pozdrawiam serdecznie!
-
nick nieaktualnyJa też miałam SonoHSG, jest mniej inwazyjne. Jak spojrzę z perspektywy czasu, to stwierdzam, że nie bolało.
U mnie ból porównywalny do silnej miesiączki, ciągnęło jak diabli, ale dało się przeżyć, przed zabiegiem warto wziąć coś przeciwbólowego, ja wzięłam jakiegoś czopka na literę "P" - nie pamiętam nazwy. -