X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów interpretacja wykresu - cykle potabletkowe
Odpowiedz

interpretacja wykresu - cykle potabletkowe

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • małolata Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

to mój pierwszy cykl na ovu i drugi po odstawieniu tabletek. w pierwszym nie prowadziłam obserwacji, dopiero mierze temperaturę i obserwuję śluz od obecnego. mam problem z interpretacją wykresu: cały czas ovu wskazuje mi dni płodne, nie mam pojęcia na podstawie temperatur kiedy była owulacja. Czy mogłybyście zerknąć i mi pomóc?

https://ovufriend.pl/graph/f39a45a4c258518644434b49baefd2cb

201710037452.png
    201505144565.png
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po tabletkach anty cykle mogą być zaburzone i bezowulacyjne i jak na razie to Twój na taki wygląda, ale nie znaczy że taki będzie. Nadal obserwuj śluz i mierz temp. i jak cykl sie skończy to wtedy będzie można coś stwierdzić :)

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • małolata Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi wlasnie moka ginekolog kazala dopiero tabletki odstawic jak bede chciec dzidzie i od razu po odstawieniu dzialac bo w 3 pierwszych cyklach potabletkowych latwiej zajsc w ciaze. A tu jak widac na razie owulacji brak i badz tu czlowieku madry :/

201710037452.png
    201505144565.png
  • ampoule Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam tabletki po poronieniu na regulacje cyklu właśnie i po odstawieniu mamy od razu działać...więc też nie wiem jak to jest :/

[*] 01.02.2014 - 6/7 tc.
    [*] 11.01.2015 - 5 tc. ciąża biochemiczna
    [*] 13.02.2015 - 5 tc. ciąża biochemiczna
    12.02.2016 urodził się Nasz Ukochany Synek Filip <3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ