X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Interpretacja wyników poziomu stężenia hormonów
Odpowiedz

Interpretacja wyników poziomu stężenia hormonów

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Anytram Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny! W 2 dniu cyklu zrobiłam badania krwi na hormony. Dziś odebrałam wyniki. Do lekarza pójdę dopiero w czerwcu więc proszę o pomoc w interpretacji. Dodam, że badania robiłam na czczo, nie przyjmuję żadnych leków tylko suplementy (inofem, castangus, wiesiołek). Od wielu lat mam zdiagnozowane pcos, a teraz powtarzałam badania. A o to wyniki:
    Tsh - 5.51 !!!!!!
    Fsh - 7.3
    Lh - 12.9
    Estradiol - 27
    Testosteron - 0.46
    Dhea-s - 207
    androgeny - 2.0
    prolaktyna - 32

Wygląda, że mam podwyższoną lekko prolaktynę i podwyższone Tsh i to mnie dziwi bo 6 miesięcy temu badałam tsh i wtedy wynik wyszedł 2.2 co mogło mieć wpływ na takie pogorszenie??? Dodam, że 6 miesięcy temu odstawiłam oc-35 (antykoncepcje) i staramy się bez rezultatu o dzidzię, czy wysokie tsh może mieć wpływ na to, że pęcherzyki w jajnikach nie dojrzewają i nie mam owulacji ? Bo to jest mój główny problem. Dziwi mnie to wysokie tsh, zawsze blo w normie. Moja mama z kolei ma dużą nadczynność i tez miala duuuze problemy z zajsciem. Ma tylko mnie, po dwoch latach starań, nigdy nie stosując antykoncepcji. Jeszcze jedno pytanie: jak zmierzyc stodunek lh do fsh? lh÷ fsh??? Jesli tak to wychodzi mi 1.7 a więc pcos...

147d3f1af2.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podstawowe terminy co i kiedy badać. Krótki opis jak powinno być i o czym mogą świadczyć nieprawidłowości.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab086c314b98.jpg

EmWu, teverde lubią tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ