Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Interpretacja wyników z 18dc
Odpowiedz

Interpretacja wyników z 18dc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lenka586 Nowa

Wysłany: 6 lutego 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) 8 miesiąc prób póki co nieudanych :( postanowiłam zrobić wyniki na własną rękę, bo gin powiedziała, że do roku nie ma co się doszukiwać. Czekam na wizytę , ale mam już wyniki i chciałam poprosić Was o pomoc w ich interpretacji.
    Badanie z 18dc przy średnim cyklu 26dn.
    LH - 11,32
    Estradiol - 259,7
    Progesteron - 17,85

Wydaje mi się, że u mnie problemem może być zbyt krótka faza lutealna, ale sama nie wiem, pewnie trzeba by zrobić dokładny monitoring..
    Od jakiegoś czasu mam też jednodniowe plamienia na kilka dni przed @, a potem normalny @, któraś z Was też tak ma?
    W każdym razie, czy na podstawie tych wyników "coś" już można wywnioskować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 14:15

• m_d_f Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm, wszystko wygląda ok. Progesteron ładny. Przy 26-dniowych cyklach, powinnaś mieć owulację najpóźniej w 15 dniu cyklu (chociaż niektórzy lekarze twierdzą, że 10 dni fazy lutealnej też jest ok), sądząc po wynikach progesteronu w 18 dc, to nie masz za krótkiej fazy, bo na pewno w ciągu 3 dni nie urósłby tak wysoko :)

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • Lenka586 Nowa

Wysłany: 7 lutego 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za pomoc :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 20:10

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ