X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Jakie jest prawdopodobienstwo owulacji
Odpowiedz

Jakie jest prawdopodobienstwo owulacji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • starawyga Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie jest prawdopodobieństwo wystąpienia owulacji, gdzie był spadek po czym wzrost do 37 stopni i tak sie utrzymuje? Jakie szanse są że to z przerosniętego pęcherzyka temperatura rośnie? Testy owulacyjne pozytywne w okresie spadku i skoku

Ninka-2009 po 12cs i wspomaganiem clo i duphaston
    TSH-1,22
    Pierwszy cykl z wiesiołkiem i w ogóle ;)
    Prolaktyna kiedys zbijana bromergonem a obecnie nie mam pojęcia czy mam z nią problem... próbujemy naturalnie
    http://ovufriend.pl/graph/31aca3d8bbd64a4cdfc149ffc57a5afc
  • BadKohl Debiutantka

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesto przed wzrostem temperatury jest jej spadek. To typowe dla owulacji. :)

starawyga lubi tę wiadomość

• starawyga Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BadKohl wrote:
    Czesto przed wzrostem temperatury jest jej spadek. To typowe dla owulacji. :)
    ale czy zdarza się tak że mimo ladnego wykresu, owulacji nie ma? Słyszalam że tak sie dzieje i chcę wiedzieć jak statystycznie często :) Moj wykres wygląda dobrze jestem w fazie lutealnej, jednak mam obawy że to wcale nie owulacja a pęcherz przerósł

Ninka-2009 po 12cs i wspomaganiem clo i duphaston
    TSH-1,22
    Pierwszy cykl z wiesiołkiem i w ogóle ;)
    Prolaktyna kiedys zbijana bromergonem a obecnie nie mam pojęcia czy mam z nią problem... próbujemy naturalnie
    http://ovufriend.pl/graph/31aca3d8bbd64a4cdfc149ffc57a5afc
  • BadKohl Debiutantka

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze owulacje jest w stanie w 100% stwierdzic lekarz. Twoj wyres wyglada bardzo ladnie. Raczej nie marwilabym sie na Twoim miejscu. Trzymam kciuki, aby byl to szczesliwy cykl!

• Paulinucha87 Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    starawyga wrote:
    ale czy zdarza się tak że mimo ladnego wykresu, owulacji nie ma? Słyszalam że tak sie dzieje i chcę wiedzieć jak statystycznie często :) Moj wykres wygląda dobrze jestem w fazie lutealnej, jednak mam obawy że to wcale nie owulacja a pęcherz przerósł

Więcej informacji znajdziesz na watkach do takich tematów stworzonych jak na przykład zespół nie pękniętego pęcherzyka LUF.Oczywiście,że to sie zdarza i to nawet często dlatego tak ważny jest monitoring.Ja miałam piękny skok,sluz lepszy niz kiedykolwiek i w tym samym czasie testy owu pozytywne.Pewna,że już po owu pobiegłam na monitoring a tam zonk pecherzyki 8mm.Dwa miesiące pod rząd.Żeby było śmieszniej to skok był i to dość duży po wizycie kiedy jak to doktor stwierdziła pęcherzyk chyba sie zapada,owulacji na pewno nie było i nie bedzie.Także tak zdarza się.Nie ma co gdybać tylko iść na monitoring.

• Sirin Debiutantka

Wysłany: 4 maja 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulacja była bądź nie była może tylko i wyłącznie potwierdzić lekarz na USG a najlepiej monitoring cyklu.

Basiaa1
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ