X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Jakie miałyście temperatury w ciąży?
Odpowiedz

Jakie miałyście temperatury w ciąży?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Proszę o doświadczenia, bo chyba zaczynam się nakręcac ciążą... ;)
    Mój cykl był strasznie dziwny. Miesiąc w miesiąc miałam ostry ból jednego z jajników przepowiadajacy owulację. Nie musiałam robić testów - wiedziałam w którym dniu jest owulacja. Do tego sluz strasznie skąpy, gdzie ja nigdy nie miałam z nim problemu (podczas owulacji aż wylewało się ze mnie).
    Zrobiłam test owulacyjny bo byłam strasznie zaskoczona brakiem śluzu. W 13dc pozytyw, więc domniemana owulacja prawdopodobnie w 14 dc (bez bólu i jakiegokolwiek innego objawu). Pogodzilam się mimo wszystko z faktem cyklu bezowulacyjnego.
    Zaczęłam jednak mierzyć temperaturę. ZAWSZE w Internecie fazie mam 36,5-36,6 (nie licząc spadku przed owulacją), w II fazie 36,8-36,9 (nawet w poronionej ciąży miałam 36,9, w dniu okresu chyba max. 37,0).
    A tutaj nagle zaskoczenie. Jestem w 11dpo a moja temperatura od kilku dni ma powyżej 37,1. Dzisiaj doszła do poziomu 37,3 (a mierzylam ją nawet godzine wcześniej niż zawsze). Nigdy w swoich cyklach nie doszłam do poziomu 37,1, nie mówiąc o dzisiejszej temperaturze. Jakieś 3/4 dni po owulacji bolał mnie jajnik, zaczęłam nawet podejrzewać przesunięcie owulacji.
    Zrobiłam dzisiaj test - wydaje mi się że biało. Mam jakieś tam objawy, ale są one jak w każdym innym miesiącu ;)

Czy w ciąży mialyscie wyższe temperatury niż zwykle? Jeśli nie ciąża, to co? Jakaś infekcja? Czuję się względnie dobrze i bez zmian.

dziękuję z góry :)

• Annja Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zrob test jeszcze raz za kilka dni 🤔?

👩🏻25
    🧔🏻 35
    p19uyx8dqwg4ciqu.png
    💊 kwas foliowy
    27.04.20 czułość 10 ⏸
    28.04.20 czułość 25 ⏸
    29.04.20 beta - 135.11
    04.05.20 beta 2 - 3462.00
  • Amelka19 Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć jestem tu nowa. Staramy się o dzidziusia od 2 lat...
    w październiku pierwszą ciąże poroniłam w ósmym tygodniu...
    Chciałam się was zapytać ponieważ zaczęłam mierzyć temperaturę co sądzicie o tym wykresie poniżej link

https://ovufriend.pl/graph/1a29cd8edea2d9831c3a75063597939b

👩🏻32
    🧔🏻32

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2020, 09:56

• Zuzi1985 Nowa

Wysłany: 3 maja 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka68 wrote:
    Cześć :)
    Proszę o doświadczenia, bo chyba zaczynam się nakręcac ciążą... ;)
    Mój cykl był strasznie dziwny. Miesiąc w miesiąc miałam ostry ból jednego z jajników przepowiadajacy owulację. Nie musiałam robić testów - wiedziałam w którym dniu jest owulacja. Do tego sluz strasznie skąpy, gdzie ja nigdy nie miałam z nim problemu (podczas owulacji aż wylewało się ze mnie).
    Zrobiłam test owulacyjny bo byłam strasznie zaskoczona brakiem śluzu. W 13dc pozytyw, więc domniemana owulacja prawdopodobnie w 14 dc (bez bólu i jakiegokolwiek innego objawu). Pogodzilam się mimo wszystko z faktem cyklu bezowulacyjnego.
    Zaczęłam jednak mierzyć temperaturę. ZAWSZE w Internecie fazie mam 36,5-36,6 (nie licząc spadku przed owulacją), w II fazie 36,8-36,9 (nawet w poronionej ciąży miałam 36,9, w dniu okresu chyba max. 37,0).
    A tutaj nagle zaskoczenie. Jestem w 11dpo a moja temperatura od kilku dni ma powyżej 37,1. Dzisiaj doszła do poziomu 37,3 (a mierzylam ją nawet godzine wcześniej niż zawsze). Nigdy w swoich cyklach nie doszłam do poziomu 37,1, nie mówiąc o dzisiejszej temperaturze. Jakieś 3/4 dni po owulacji bolał mnie jajnik, zaczęłam nawet podejrzewać przesunięcie owulacji.
    Zrobiłam dzisiaj test - wydaje mi się że biało. Mam jakieś tam objawy, ale są one jak w każdym innym miesiącu ;)

Czy w ciąży mialyscie wyższe temperatury niż zwykle? Jeśli nie ciąża, to co? Jakaś infekcja? Czuję się względnie dobrze i bez zmian.

dziękuję z góry :)

Hej i jak się zakończyła Twoja historia bo ja mam identycznie, wysokie temp, test negatywny ale może za wcześnie zrobiony. Jak było u Ciebie ? Jaki efekt ostateczny?

• Żonkil Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podobne doświadczenia. Odkryłam ostatnio, że mam za wysokie TSH i w tym miesiącu zrobiliśmy sobie przerwę od starań. Mierzylam jednak temp.zeby wyłapać spadek na okres. I też miałam taką wyższą, ale cierpliwie każdego dnia czekałam. Aż w końcu 3 dni po terminie spodziewanej @ zrobiłam sobie test, bo czułam się wyjatkowo śpiąca I pokazały się 2 kreski. Niestety cieszyłam się krótko, bo poroniłam bardzo wcześnie lub to była ciąża biochemiczna.
    Zauważyłam u siebie, że w cyklu miewałam już takie dwa skoki, jeden na ovu drugi potem pod 36.8 (Moja bazowa temp.to 36.4). Ale kończyły się okresem. Teraz w tym cyklu TSH spadło do 3.14 I w końcu zaskoczylo, ale to za dużo, żeby utrzymać ciążę.
    Z tego co kojarzę to potencjalnie po zapłodnieniu temp skacze o kolejne ok.0.2 stopnia od tej przy ovu. Czyli o 0.4 więcej niż podstawowa. Gdzieś tak wyczytałam i u mnie się sprawdziło.

Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb
    -07.2020 💔poronienie 8tc Aniołek [*]

eb856b1cbf.png

6c781ed246.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ