odczucia okolo owulacyjne
-
Hejka to moj piereszy post wiec prosze o wyrozumialosc. Staram sie o dziecko okolo roku ale Tu nie o tym. Bardziej o owulacji. W internecie duzo o ogolnych odczuciach. Ale ja mam takie "wlasne" jak wzdecia.tradzik.zaparcie .czestomocz. I wlasnie chcialam zapyta jak tam u was z tymi odczuciami jest???
-
nick nieaktualnyTrądzik jak najbardziej, co do reszty - ciężko określić. U mnie wzdęcia zdarzają się częściej w ciągu cyklu niż tylko raz w połowie, wiec raczej nie mogę tego traktować jako objaw czegokolwiek. Zaparć i czestomoczu nie mam w ogóle.
Co do bólu, kłucia... Ja nie mam, czasami mam tylko takie uczucie pelnosci, nie jest to wzdęcie, ale tępe uczucie w dole brzucha. Pytałam kiedyś o to ginekologa, mówiłam, że czasami czuje kłucie, powiedział, że to najprawdopodobniej jelita. Ponoć max 20% kobiet czuje coś podczas owulacji, reszcie się wydaje. W podbrzuszu mamy wiele różnych organów, nie tylko jajniki i macice, wszystko jest bardzo blisko siebie, jak jedno boli, to ciężko nam rozpoznać, które to Sama się na tym złapałam, czułam jajniki, a za chwilę okazało się, że to pęcherzyk gazu się rozpychał
Jestem pewna, że każda z nas ma nieco inaczej
Rozpisałam się jak zwykle, sorry.
Pozdrawiam
Edit- kilka razy miałam owulację potwierdzoną USG, nic wtedy nie czułam. Także to nie jest tak, że nie czuję jej, bo jej nie mamWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 12:26
-
Mnie jakieś dwa dni przed zaczyna kłuć ZAWSZE lewy jajnik...I tak kłuje do samej miesiączki.Jak nie daj Boże usiądę z podciągniętym pod brodę kolanem, to czuję jakby mi się ten jajnik skręcił Jeśli chodzi o śluz, to raczej mam ciągle mokro, z parokrotnym "wypadaniem" gumowatego, wysoko płodnego na bieliznę. I włosy mi faktycznie błyszczą. A mam bardzo zniszczone;)letrox 50,polocard, 2x dupek, 2x lut.100mg, clexane 40mg.
Aniołek 6tc 02.2016
Aniołek 5tc 04.2016
-
Hej . Ja mialam bardzo mocny bol jak poszlam rano do toalety(cos podobny jak zapalenie pecherza lub nerek) ale trwal tylko jeden dzien a z moimi nerkami i pecherzem wszystko okay. Do tego uczucie rozbicia i jakby chorubsko jakies bralo a no i straszcie dluga szyjka macicy.i chyba nic wiecej:-)
Ps. Sluz mialam taki mega rozciagliwy (ktory uchwycilam dzien przed a tak to mokro czulam )Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 23:38
-