Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Pierwszy cykl po poronieniu, co z ta owulacja? Pomocy!
Odpowiedz

Pierwszy cykl po poronieniu, co z ta owulacja? Pomocy!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • pompon Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, jestem nowa i nie mialam pomyslu pod ktory temat sie podpiac a zalezy mi bardzo na odpowiedzi, licze na wasze bardziej doswiadczone opinie. Otoz prosze bardzo zebyscie zerknely na moj wykres. To jest moj pierwszy cykl po poronieniu, ktore mialo miejsce 3 tygodnie temu, i pierwszy cykl z ovu. Ta ciaza byla zaskoczeniem, jednak bardzo pozytywnym. Wiec chcielibysmy postarac sie o brzdaca, z tym ze ja dopiero zaczynam siebie obserwowac. Zawsze mialam cykle ok. 30 dniowe, raczej z pozna owulacja, bo w tym w ktorym zaciazylam owulacja byla dopiero ok. 20 dnia i tak tez myslalam ze bedzie tym razem jesli w ogole wystapi, bo wiem, ze po poronieniu roznie jest. U mnie to bylo bardzo wczesnie bo 5tc i samoistnie, dlatego od razu dostalismy zielone swiatlo. Moje pytanie do bardziej doswiadczonych dziewczyn- co sadzicie o moim wykresie, czy owulacja wykryta przez ovu jest w ogole mozliwa twk wczesnie po poronieniu? Prosze o jakies opinie, bo juz wariuje z tym wszyskim. Z gory dziekuje

dqprpx9ipz8r5pqs.png
  • Kashamba Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co widzę to owu mialas dopiero w piątek.

Aniołek [*] 06. 02. 2014
    Julek 16. 08. 2015
  • pompon Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten piatek 11.07? Tak stawialam ze powinno byc i tak bym sobie zyczyla :p

dqprpx9ipz8r5pqs.png
  • Asta Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy była w piątek tego bez monitoringu określić się nie da, ale oceniając zaznaczone przez Ciebie objawy można spokojnie powiedzieć, że trwa u Ciebie okres płodny.

Mój Aniołek (6tc) - 19.10.2012
    d92562f68b.png
  • pompon Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za odpowiedzi. Wiem wiem ze konkretnego momentu owulacji z wykresu nie wyczaruje ale cos okolo juz bardziej, a ze to moj pierwszy cykl z ovu a na dodatek zaraz po poronieniu to mam wrazenie ze jakies wariacje sie odbywaja i zastanawialam sie na ile ile termin wyznaczony przez ovu jest wiarygodny bo ja tak wlasnie mysle ze dopiero teraz jakos czas na owulacje powinien byc., a nie ok 11 dnia cyklu.

dqprpx9ipz8r5pqs.png
  • pompon Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny prosze dalej o jakies interpretacje mojego wykresu, czy ta temperatura jest okej? Wg tego terminu owulacji ktory program zaznaczyl @ powinna byc wczoraj, ale w ogole sie na nia nie czuje.

dqprpx9ipz8r5pqs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stres tez bardzo wpływa na owulację. Masz bardzo podobny cykl do mnie. Mam nadzieje ze będzie zielono zrób test. I zobaczymy liczne ze będzie zieloniutko :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ