X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

pomiary po ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak wygląda pomiar temperatury po ciąży? Jestem 2,5miesiąca po ciązy. Musze wstawać w nocy 2 razy jak się to ma do temperatury?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będzie zaburzona, więc nie ma większego sensu by ją mierzyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm to nie wiem jak mam to zrobić żeby wyznaczyc dni płodne i niepłodne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o jakich mniej więcej godzinach wstajesz w nocy i o której potem rano?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śluz płodny, testy owulacyjne...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wstaje różnie, najczęściej 2 i potem 6.
    Z tym, że ja na razie nie chce zajsc w ciążę przeciwnie. Interesują mnie dni niepłodne

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej malo prawdopodobne ze tak szybko bedzieszmiala dni plodne po ciazy. Zwykle ok pol roku mija za nim zaczna sie znow owulacje. Ale jesli chcesz mierzyc temperature da samej siebie to o 6 rano bo masz niby przespane 4 godziny snu a niektore zrodla podaja ze minimum 3 musza byc. Choc nie wiem czy sen przy malym dziecku mozna nazwac spokojnym i relaksujacym. Ja bym w tym wypadku postawila na testy owulacyjne ale nie paskowe a te ze sliny albo po prostu sie zabezpieczac. Mysle ze po ciazy to wszystko moze byc tak zaburzone jeszcze teraz ze oznaczenie owulacji i dni plodnych moze duzym wyzwaniem. Albo domowy monitoring owulacyjny tylko to mega drogie i chyba przy karmieniu piersia sie nie sprawdza...

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ