X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Praca w nocy, a temperatura
Odpowiedz

Praca w nocy, a temperatura

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was pracuje na 3 zmiany? Jak wygląda u Was mierzenie temperatury?
    Ja pracuję na 3 zmiany i staram się zawsze mierzyć temp. o 6.00. Niestety po zmianie nocnej mierzę temp. po 3 godzinach snu (niby tyle wystarczy) i potem śpię dalej. Czy w moim przypadku mierzenie ma sens?
    Mój wykres jest jakiś dziwny. Obstawiam, że w tym miesiącu mam cykl bezowulacyjny i stąd to wszystko. Zobaczymy przy kolejnym cyklu.

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety pomóc nie potrafię , ale podbijam temat. Co prawda nie pracuję na 3 zmiany ale mam zaburzony sen.. Budzę się w nocy i długo nie mogę zasnąć nieraz po kilka razy albo nad ranem i się tłukę w łóżku. Dlatego zmieniłam czas mierzenia z 6 na 4 rano - bo to jedyna pora o jakiej mam szansę obudzić się po ok 3 godzinach nieprzerwanego snu:( (ale zdarza się że i o 2 potrafię się obudzić i przez godzinę nie zasnąć). Jak mierzyłam o 6 bywało, że budziłam się o 4 i do 6 już nie spałam - leżałam bez sensu w łóżku i o 6 mierzyłam temperaturę. Postanowiłam zmienić godzinę na 4, bo zauważyłam po kilku dobrze przespanych nocach, że temp. jest dużo niższa o 6 wtedy gdy śpię porządnie, a jak leżę ok 1 bez snu (chociaż nie wstawałam) to miałam temperaturę dużo wyższą. Byłam bardzo ciekawa czy pomiary są wiarygodne. No i co jest ważniejsze - ta sama godzina pomiaru (mimo że się nie śpi), czy może ten 3 godzinny sen?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigsa pytanie ile razy w ciagu tygodnia pracujesz na ta zamiane ze nie mozesz zbadac temperatury. Jezeli np 3 razy to ja bym dawała ignoruj temperature i patrzyła na ogólne temperatury, jezeli to tydzien to gorzej i wtedy wprowadzic dodatkowo testy owu, śluz i szyjka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się chciałam wspomóc tymi testami kiedyś ale mi nie wychodziły.. już chyba nawet o tym pisałam, że potem na usg było ciałko żółte i gin powiedział że owulacja była na pewno z prawego jajnika! Także myślę, że jak ktoś umie badać szyjkę (ja nie, dlatego o 4 mierzę temp.) to chyba będzie najlepsze.

• gigsa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuję teraz tydzień przez tydzień, czyli noc, rano, noc, rano. Jak mam noc to idę spać o 3, czasem po 3 i nastawiam budzik na 6 żeby zmierzyć temp. potem idę dalej spać. Zastanawiam się czy to nie za mało snu jednak. Jak mam ranki lub popołudnia to bez problemu, bo i tak wstaję o 6.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 18:10

6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gigsa wrote:
    Ja pracuję teraz tydzień przez tydzień, czyli noc, rano, noc, rano. Jak mam noc to idę spać o 3, czasem po 3 i nastawiam budzik na 6 żeby zmierzyć temp. potem idę dalej spać. Zastanawiam się czy to nie za mało dnu jednak. Jak mam ranki lub popołudnia to bez problemu, bo i tak wstaję o 6.
    a to spokojnie, jest ok.

• agawera Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie mam podobnie choc na 2 zmiany na pierwsza wstaje o 5 a na druga 7-8 czy jezeli bede mierzyc tem w tych godzinach wykres bedzie prawidłowy ?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • czarnaa Nowa

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pracuję roznie od 13:45 do 23 45, 15 do 01:00, 16 do 02:00, 17do 03:00, 19 do 05:00, 20 do 06:00 i od 22 do 8:00 i godzina ktora w miarę daje dobry wynik oprocz ostatniej zmiany to godzina 9 rano. jelsi mam te zmianę do 8 to albo mierze po przbeudzeniu albo nie mierze w tym dniu w ogole :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    witajcie mam podobnie choc na 2 zmiany na pierwsza wstaje o 5 a na druga 7-8 czy jezeli bede mierzyc tem w tych godzinach wykres bedzie prawidłowy ?

Chyba bym na Twoim miejscu mierzyła zawsze o 5. U mnie jest spora różnica między 4 a 6 rano nawet jeśli sen jest niezakłócony. Kładź termometr przy łóżku - najlepiej elektroniczny - chwila i zapamiętuje wynik - potem możesz go spisać. Możesz potem spać dalej.

• gigsa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz termometr Microlife MT16C2 i nie mogę wyczaić gdzie jest ta opcja zapamiętywania ostatniego pomiaru

zrz6jw4zxz0ng6cu.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ