X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

PROGESTERON 23 DC

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • starająca33 Znajoma

Wysłany: 19 marca 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odebrałam wyniki progestreron 14,8 ng/ml
    martwią mnie ciągłe plamienia kilka dni przed miesiączką. czy ktoś może mi powiedzieć, czy wynik prawidłowy. Niby w granicach normy, ale nie wiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 14:23

• Krąsi Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko zależy od tego, kiedy miałaś owulację, kiedy ma przyjść spodziewana miesiączka. Możliwe, że zaczął już spadać przed okresem, a nie wychwyciłaś jego szczytu. Brązowe plamienia to nie tylko objaw niskiego progesteronu, ale również np. endometriozy czy stanu zapalnego endometrium.

Jeśli chodzi o naprotechnologię, to tam przyjmuje się, że odpowiedni progesteron to okolice 18-20 w dniu peak+7.

ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
    musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;

on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
    leniwiec, przyparty do muru - walczy;

1. ICSI - nieudane;
    2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka :)
  • gosiulla Znajoma

Wysłany: 30 maja 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiedy wykonywałaś progesteron? w którym dniu cyklu?

3jgx43r8qli4y3zm.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ