Rozbieżność w wykresie
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam, staramy się o dziecko od trzech miesięcy. Od tego cyklu pierwszy raz prowadzę wykres z obserwacją temperatury, sluzu oraz z testami owulacyjnymi. Niestety widzę pewne rozbieżności w moim cyklu. Otóż w 11 dniu miałam sluz plodny, bardzo rozciagliwy. Testy owulacyjne wychodziły negatywnie. Temperatura cały czas utrzymywala się 36,4. W 11 dniu skończyła na 36,5. Taka utrzymywała się do 14 dnia cyklu kiedy test owulacyjny wyszedl pozytywny. 15 dnia kreska na teście owulacyjnymi była już bledsza, ale uznałam test jako pozytywny. Temperatura spadła do 36,4. Dzisiaj mam 17 dzień cyklu temperatura 36,7. Najwyższa do tej pory. Temperaturę miarę zwykłym termometrem elektronicznym, dlatego pomiary są zaokrąglone. Dodam że sluz plodny miałam obecny tylko dwa dni w 11 i 12 dniu cyklu. Teraz jest dosyć sucho. Czy mój wykres oznacza, że cykl mam bezowulacyjny ?
-
Chciałabym wstawić zdjęcie wykresu, ale nie mam pojęcia Jak to zrobić. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że 3 miesiące to jeszcze żadne starania się, ale bardzo mi zależy i w razie nieprawidłowości chcialabym wcześniej podjąć jakieś kroki, tym bardziej że małe są szanse zebym przy pierwszym cyklu wnikliwych obserwacji trafiła na cykl bezowulacyjny, gdy prawidłowo tylko 1-2 takie mogą wystąpić w ciągu roku.
-
A jak sprawdzasz śluz? Przy szyjce czy dopiero kiedy pojawia się na zewnątrz? I jak długie masz cykle? Ja przyznam szczerze że nie widze w Twoim cyklu rozbiezności. Wahania temp o 0,1 stopnia są czymś zupełnie normalnym. A skok o 0,3 stopnia może już wskazywać na owulację. Dodatkowo robiłaś testy owulacyjne, które wyszły pozytywne więc zaufałabym ich wskazaniom. Ewentualnie zawsze mozesz udać się do ginekologa by sprawdził czy owulacja rzeczywiście się odbyła. Choć jak dla mnie wszysyko na to wskazuje.
-
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Śluz sprawdzam dopiero jak pojawi się na zewnątrz, ewentualnie trochę w środku ale nigdy przy samej szyjce. Nigdy tego nie robiłam i zupełnie się na tym nie znam. Wykres na ovufriend na razie nie oznaczyl mi owulacji. Chyba przez to że temperatura opadła na 36,4. Ogólnie wykres mam dosyć jednostajny bez schodków jak widziałam u niektórych. Niby Jest Ten wzrost o 0,1 na 4 dni później spadek a pozniej znowu wzrost o 0,3. Czyli szanse na owulacje są? Zupełnie się na tym nie znam i dla mnie to coś nowego, ale w porównaniu z innymi wykresami mój wygląda trochę inaczej
-
Jeżeli nie badach śluzu przy szyjce , to możwe wydawać Ci się że go nie ma a w rzeczywistości jest, także spokojnie. Jeżeli testy owu były pozytywne to owu pewnie była. Program wyznacza owulację przy 3 wyzszych temperaturach (ale tu nie skok o 0,1 ale ten o 0,3 stopnia). Zaznaczałas na wykresie pozytywny test owu? Najlepiej byloby wkleic albo udostepnic wykres
-
Niestety nic w tych linkach nie widze.
Musisz przeslac i zapisać zdjecie i najlepiej otworzyc je sobie w nowej karcie i ten link skopiowac. Mozesz wrzucic sam link albo jak chcesz by tu sie wyswietlil w kodzie
[ img] link [/ img] tylko bez spacjiWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 23:02
-
Masz piękny wykres jak taka temp utrzyma się jeszcze przez 2 pomiary to moim zdaniem owulacja była w okolicy 16 dc. We wcześniejszych dniach poza śluzem brak jakichkolwiek innych czynników które mogłyby ją potwierdzić - brak wzrostu temp i negatywne testy owulacyjne. A mówie jak śluzu nie badasz w okolicy szyjki to czasem może się wydawać ze już go nie ma a tak naprawdę to jest
Ile trwają Twoje cykle?