X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Różnice temperatur - WAŻNE, PILNE !!
Odpowiedz

Różnice temperatur - WAŻNE, PILNE !!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Goździnka Koleżanka

Wysłany: 10 października 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Bardzo proszę wyjaśnijcie mi jak to jest z tymi temperaturami. Otóż w momencie kiedy mierzę temperaturę o godzinie 7:30 wychodzi mi 36,74. Idę spać dalej budzę się 3,5 godziny później i pokazuje mi 36,97. Która temperatura jest właściwa ?? Bardzo proszę o szybką odpowiedź :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 11:24

dev255pr___.png
  • Dafne Koleżanka

Wysłany: 10 października 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsza :) zaraz po przebudzeniu mierzy się temperaturę, najlepiej mieć przy łóżku termometr, zapisać i dalej iść spać . Potem na temperaturę mają wpływ inne czynniki np wstanie z łóżka, przeciąganie się itp ... najwiarygodniejsza jest temperatura ta, zaraz po przebudzeniu. Nie mierz kilka razy dziennie, bo zwariujesz od tego.
    Jak zaczęłaś o 7:30, to codziennie mierz o tej godzinie i tyle.

lv8pusw.png
  • Goździnka Koleżanka

Wysłany: 10 października 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie :) A co jeśli, nie wstałam z łóżka ?? zmierzyłam o 7.30 poszłam spać i zmierzyłam zaraz po przebudzeniu o 10:30 ?? Tak czy siak tempka z 7:30 będzie zawsze zapisywana :P

dev255pr___.png
  • Dafne Koleżanka

Wysłany: 10 października 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepiej mierzyć rano do godziny 7 no 7:30 też może być, później bowiem temperatury skaczą jak chcą i dodawanie czy odejmowanie stałych ilości stopnia zależnie od pory dnia można o kant... rozbić :)
    jak tylko otworzysz oczy - mierz i tyle ;)
    Nie ma znaczenia, czy będziesz spać dalej po zmierzeniu. To już nie ma przecież wpływu na zmierzoną temperaturę. :)

lv8pusw.png
  • Goździnka Koleżanka

Wysłany: 10 października 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję dziękuję :*:*

dev255pr___.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ