Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Skąpsze i krótsze miesiączki
Odpowiedz

Skąpsze i krótsze miesiączki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Yass Koleżanka

Wysłany: 16 czerwca 2022, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, po odstawieniu tabletek (brałam bardzo krótko, bo wyszło, że mam problemy z krzepliwością) moje miesiączki ze średnio obfitych 5-6 dniowych, stały się 3-4 dniowe, skape i krótsze. Odstawiłam w listopadzie i do teraz każda jest skąpa i krótka. Czy ktoś tak miał? Ma ktoś jakieś doświadczenia? Mam 26 lat, czy z czasem charakter tych miesiączek mógł się zmienić? Usg w jak najlepszym porządku, hormony wszystkie w normach, chociaż progesteron w dolnej granicy, może to przyczyna?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2022, 11:44

• Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2022, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może endometrium cieńsze

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ