skąpsze miesiączki
-
W moim przypadku miesiączki zmieniły się po zażywaniu leku, konkretnie Duphastonu, przy czym okazało się, że krwawienie to jest po prostu krwawieniem z odstawienia a nie zwykłą @. Po odstawieniu leku miesiączki stały się obfitsze niż przed zażywaniem leku, powiedziałam o tym lekarce, a ona zleciła badania. Każda zmiana w "wyglądzie"/długości/obfitości krwawienia powinna być skonsultowana z lekarzem, przynajmniej tak mi się wydaje.
Dlatego może dobrym rozwiązaniem będzie wizyta u ginekologa? Przy czym zmiana w Twoim przypadku nie jest tak drastyczna - to zaledwie 1/2 dni różnicy. Można byłoby się martwić, gdyby miesiączki skróciły się np. do 3-4 dni. Niemniej jednak, chyba warto rozważyć wizytę.Obserwuję - nie planuję (jeszcze).
*** Zdiagnozowane PCOS z tendencją do powstawania torbieli czynnościowych. -
Hej Dziewczyny u mnie od czasu zaczęcia starań czyli od grudnia nie dość, że okres spóźnił mi się 10 dni to i trwał tylko 3 dni w tym ten 2 dzień to średnie krwawienie, a zawsze miałam tak po 6 dni. Kolejny cykl to po 36 dniach dostałam plamienia/krwawienia, które było krwią ze skrzepakami czasem (nic brązowego )i trwało 7 dni, jestem ciekawa co teraz będzie bo to już mój 33 dzień cyklu, testy negatywne, a w tym cyklu biorę Duphaston, który jakoś widać nie skrócił mi cyklu niestety:/
dodam, że miałąm cykle zawsze po 28-30 dniWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 10:59
-
Iownka wrote:I ogólnie okresy są mniej obfite, to tak chyba od porodu się zaczęło. Kiedyś to dosłownie mnie zalewało, a teraz jest akceptowalnie.
-
Również mam skąpe miesiączki ale u mnie tak jest odkąd pamiętam, 5 dni to maks, z 3 trzy to plamienia... zawsze 2 dzień mnie "zalewa" i boli brzuch, a tak można powiedzieć, że przebiegają bezobjawowo.05.2013 rok pierwsze poronienie
10.2015 HSG, jajniki drożne
02.2016 rok ciąża biochemiczna
I IUI 28.09.2016
II IUI 31.10.2016
starania od 2012 roku, PCOS, Hashimoto
dalej czekamy... -
nick nieaktualny
-