Śluz płodny, owulacja i wiesiołek
-
Cześć dziewczyny. Mam takie szybkie pytanko. Otóż biorę wiesiołek od tego cyklu. Dzisiaj mam 12 dzień cyklu i pojawił się rozciągliwy śluz, ale temperatura chyba jeszcze jakoś mocno nie skoczyła do góry, więc to chyba jeszcze nie owulacja. Czy powinnam dalej zażywać wiesiołek aż temperatura WYRAŹNIE skoczy czy najlepiej już odstawić? (Wykres jest udostępniony).
Dodam, że mam nieregularne cykle, stąd nie mogę sobie "obliczyć", że 14 dni brać a później odstawić (dlatego patrzę na wykres).Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 12:32
-
Ja bym brała dalej i zakończyła po skoku temperatury Śluz rozciągliwy wskazuje na dni płodne także może trwać jeszcze kilka dni do owulacji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 16:16
27 cykl starań
Aniołek [*] - 3.04.19 poronienie zatrzymane ( 7 tydz ) -
Agus92 wrote:Ja bym brała dalej i zakończyła po skoku temperatury Śluz rozciągliwy wskazuje na dni płodne także może trwać jeszcze kilka dni do owulacji
-
Jeśli masz nieregularne cykle i nie masz monitoringów u gin kiedy występuje owulacja to może kup testy owulacyjne i sprawdzaj, bedziesz miała pewność czy owu była czy nadchodzi (jeśli druga kreska będzie bledsza) i nie przegapisz tego najbardziej pożądanego dnia na starania
-
iness00 wrote:Jeśli masz nieregularne cykle i nie masz monitoringów u gin kiedy występuje owulacja to może kup testy owulacyjne i sprawdzaj, bedziesz miała pewność czy owu była czy nadchodzi (jeśli druga kreska będzie bledsza) i nie przegapisz tego najbardziej pożądanego dnia na starania
Ale przy okazji kolejnej wizyty w aptece może kupię jakiś zestaw 10 testów owu I tak niedługo będę musiała iść po kolejnego wiesiołka bo znika bardzo szybko -