Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Spadek temperatury 10 dni po owulacji
Odpowiedz

Spadek temperatury 10 dni po owulacji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • AniaZ Znajoma

Wysłany: 5 marca 2021, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Razem z mężem staramy się dziecko. Od niedawna obserwuję swój cykl więc jeszcze się go uczę.
    Ale mam problem, bo wiem, że owulacja była 10 dni temu i mogło dojść do zapłodnienia, tempka rosła, ale dzisiaj spadała. Czytałam że to może być implantacja. Nie wiem czy to to czy okres? Poprzednim razem tempka spadła dopiero w 2 dzień okresu.
    Pomożecie z tym? 😊
    Dziękuję ❤️

• aeniołek Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2021, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tempka może spaść w dniu zagniezdzenia. Jak obecnie z temperatura?

👩 39 lat
    👨 37 lat
    2008- diagnoza: endometrioza II stopnia
    2011- 👦
    2013- 👦
    10.08.2020- 10tc 💔
    18.10.2020- 5tc 💔
    Wykryte mutacje PAI 4g hetero /MTHFR 1298c hetero
    AMH 3,85
    Homocysteina 6,6
    B12 601
    Kwas foliowy 30
    Wit.D 39
    Zespół antyfosfolipidowy - brak
    KIR BX
    05.2021 - histeroskopia /usunięcie polipa endometrialnego

Walczymy dalej...
  • Skubii Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaZ wrote:
    Hej dziewczyny!
    Razem z mężem staramy się dziecko. Od niedawna obserwuję swój cykl więc jeszcze się go uczę.
    Ale mam problem, bo wiem, że owulacja była 10 dni temu i mogło dojść do zapłodnienia, tempka rosła, ale dzisiaj spadała. Czytałam że to może być implantacja. Nie wiem czy to to czy okres? Poprzednim razem tempka spadła dopiero w 2 dzień okresu.
    Pomożecie z tym? 😊
    Dziękuję ❤️

Hej :)
    Ja swój cykl monitoruje dopiero od zeszłego miesiąca. Naczytałam się, że jak temperatura spadnie na jeden dzień między 7-10dpo to może zwiastować zagnieżdżanie. Cieszyłam się jak dzieciak, gdy właśnie w 7dniu mi spadła a następnie zaczęła rosnąć i co? Nico. 🥺 Zawiodłam się, bo temperatura za tydzień znów spadła i normalnie w terminie dostałam @.

Także jak dla mnie to żaden "zwiastun" choć dzisiaj znów mam to samo co w zeszłym cyklu - wczoraj temperatura w okolicach 36,84 a dzisiaj 36,57. Ale już się nie nastawiam bo być może to po prostu fizjologia. 😔

Jeżeli komuś udało się zajść w ciążę i właśnie przez taki spadek wykryć wczesną ciążę to grutuluje ☺️ byłabym też przeszczęśliwa, gdyby u mnie w tym cyklu też tak było, ale no nie nastawiam się. Już w sumie 3 razy się zesmuciłam, że jednak przyszła @ a nie dwie kreski.

Starania o 👶 od 12.2020r.

👰 26l.
    AMH - 2,93 NG/mL 👍 Kir AA ❌ Mutacja MTHFR c.677C homo T/T ❌ PAI-1 hetero 4G/5G ❌ Wysokie komórki NK - 25,6% ❌ Crossmatch - 19,3 ❌ Test CBA ❌

🤵28l.
    Niepłodność stwierdzona 08.2021🥺
    Hormony, kariotyp, przeciwciała, mutacje w normie 👍 HLA-C - C1/C2 ❌ MSOME kl. II - 3%; kl.III - 7%
    Krzywa cukrowa i insulinowa 👍
    Operacja Ż.P.N I stopnia - 01.09.2022

Start IVF - 09.05.2023🍀
    22.05 - punkcja (10 komórek, 6 dojrzałych i zapłodnionych IMSI - tylko jedna ❄️ 4BA)
    14.06 - FET 4BA 🍀
    5dpt - cień ⏸️ - 8,9 🍀 - 7dpt - 33,3 🍀 - 9dpt - 113,4 🍀 - 12dpt - 390,7 🍀 - 14dpt - 895,5 🍀 - 16dpt - 1757,1 🍀 - 20dpt - 5136,5 🍀 - 24dpt - 14123,1 🍀 - 28dpt - 26251,8 🍀 - 29dpt - CRL 8mm 🫐 z ❤️
    27.07 - CRL 2,4cm 🍇
    Będzie chłopiec 🥹💙
    👶 Mikołaj - 29.02.2024, 4160g, 59cm 💙
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ