Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów "Ugotowany"? | Gorączka
Odpowiedz

"Ugotowany"? | Gorączka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kvi Nowa

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich, to mój pierwszy temat na forum wiec na początku krótko się przedstawię. Mam 29 lat, staramy się z mężem od roku, od czerwca prowadzę obserwacje cykli na ovufriend.

Moje pytanie dotyczy gorączki w drugiej fazie cyklu, po owulacji. Przeszukałam forum i nie znalazłam podobnego wątku.

W tym cyklu dość intensywnie sie staralismy, test owulacyjny byl dodatni przez 4 dni, wszystkie objawy wskazują na to że była owulacja. Oczywiście pojawiła się nadzieja, że być może tym razem się uda, tym bardziej że to "jubileuszowy", 12 cykl starań. Niestety wczoraj wieczorem dostałam gorączki 39,6 st., poza tym mam objawy infekcji - ból gardła, katar, wzięłam paracetamol i temperatura spadła, ale boję się że tak wysoka temperatura mogła zaszkodzić rozwijającemu się zarodkowi, a w zasadzie zygocie. Wiem że teraz nie jestem w stanie niczego stwierdzić, nie wiem nawet czy doszło do zapłodnienia, ale chciałam zapytać czy któraś z Was miała epizod gorączki w bardzo wczesnej ciąży, może nawet przed implantacją, a jednak się udało? Boję się że mój organizm "ugotował" rozwijającego się zarodka…

c5908a1c4d97be32ef95c5178b9ca68d.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ