X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów w którym dniu cyklu zacząć mierzyć temperaturę??
Odpowiedz

w którym dniu cyklu zacząć mierzyć temperaturę??

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie jak w tytule
    w którym dniu zaczynacie mierzyć temperaturę ?
    dodam że chodzi mi o metodę dopochwową?
    mierzycie w trakcie miesiączki czy dopiero po?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Isia93 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam, że powinno się zacząć mierzyć od pierwszego dnia cyklu czyli od pierwszego dnia miesiączki i tak robię;)

gosia86 lubi tę wiadomość

ZGWAp2.png
    Walczymy o dobre nasienie i regulację hormonów
    Od lipca 2014 na ovufriend.
  • Justeck Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można mierzyć w trakcie, ale jeżeli to powoduje dyskomfort to spokojnie można po zakończeniu miesiączki. Nie wpływa to na interpretację wykresu (chyba żebyś miała wyjątkowo długą, np. 12-dniową, ale to zupełnie inny problem).

gosia86, Truskawka81 lubią tę wiadomość

Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. (anonim)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ