Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów wahania temaperatury w ciągu dnia
Odpowiedz

wahania temaperatury w ciągu dnia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Szyszka1 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2020, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Moje doświadczenie pokazuje, że nie ważne ile śpię i czy tempkę zmierzę zaraz po przebudzeniu czy chwilę po, zazwyczaj ona jest taka sama albo bardzo zbliżona. Natomiast z ciekawości mierzę też czasem popołudniu i wieczorem i zastanawiam się czy to normalne, że popołudniu potrafi być niższa niż była rano (zakładam, że nie chodzi w tym przypadku o spadek bezpośrednio przed okresem). Na logikę, to jak człowiek już tyle czasu jest aktywny, to może powinna być odrobinę wyższa jednak? Może ktoś z Wam miał taką sytuację?

c6bc98262226b9dff363104a7b4a8939.png
  • Kaziaa Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2020, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemanko :)
    Ciekawy temat! Też to u siebie zaobserwowałam chociaż myślałam że jestem ewenementem jeśli chodzi o zagadki medyczne, ale widocznie nie w tym przypadku.
    Ostatnio nawet miałam, że obudziłam się rano 36.6, 8h w pracy ok praca biurowa ale po pracy wypad na spacer 1.5 h,było gorąco, potem intensywne gotowanie, poszłam zmierzyć sobie z ciekawości tempke a tam 36.64
    Przewaznie jednak mam że rano 36.5 a po południu 37 i więcej :)

Starania od X.2019
    10.08.2020 ⏸️
    11.08.20 bHCG 30,75 ❤️
    13.08.20 bHCG 116,9 :)
    🤰Okruszku, zostań z nami ♥️
    oar8yx8d57cjppf5.png
  • Kate28 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszka1 wrote:
    Hej:)
    Moje doświadczenie pokazuje, że nie ważne ile śpię i czy tempkę zmierzę zaraz po przebudzeniu czy chwilę po, zazwyczaj ona jest taka sama albo bardzo zbliżona. Natomiast z ciekawości mierzę też czasem popołudniu i wieczorem i zastanawiam się czy to normalne, że popołudniu potrafi być niższa niż była rano (zakładam, że nie chodzi w tym przypadku o spadek bezpośrednio przed okresem). Na logikę, to jak człowiek już tyle czasu jest aktywny, to może powinna być odrobinę wyższa jednak? Może ktoś z Wam miał taką sytuację?
    Też staram się mierzyć temperaturę rano, zaraz po przebudzeniu. U mnie zaobserwowałam wzrost temperatury w godzinach popołudniowych. Nie wiem czym to jest uwarunkowane :)

💔 Aniołek - 05.11.2018 - 7tyg

👩🏼
    ✅ TSH 1,170 μIU/ml,
    ✅ FT3 3,40 pg/ml,
    ✅ FT4 1,18 ng/dl,
    ✅ Toxoplazma gondi IgM 0.2 COI,
    ✅ Toxoplazma gondi IgG <0.1IU/ml,
    ✅ OB 4.0 mm/h,
    ✅ Glukoza 4,81 mmol/l,
    ✅ Morfologia -> leukocyty 4,90.
    ✅Progesteron,
    ✅Cytologia (grupa II),
    ✅Prolaktyna 10,00
    ✅FHS 9,63
    ✅LH 7,54
    ✅Estradiol 75,10,
    ✅Testosteron 30,50.

🧔🏼:
    ✅FSH 5,05
    ✅ LH 7,59
    ✅Testosteron 570
    ✅TSH 1,569
    ✅Prolaktyna 11,86.
    ❌Morfologia 1%

💊kwas foliowy

,,Ciężko jest czekać na coś, co może się nigdy nie przydarzyć. Ale jeszcze ciężej jest z tego zrezygnować, kiedy wiesz, że to jedyna rzecz, której pragniesz"
  • Syls Znajoma

Wysłany: 2 czerwca 2020, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanie czy ufacie swoim termometrom :)

• Kate28 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej tak, nie mam wyjścia... :P To juz trzeci mój termometr i najbardziej wiarygodnie mierzy mi temperaturę. Przynajmniej widzę jakieś spadki i wzrosty a nie tak jak przy poprzednich, że temperatura była wręcz stała :P

💔 Aniołek - 05.11.2018 - 7tyg

👩🏼
    ✅ TSH 1,170 μIU/ml,
    ✅ FT3 3,40 pg/ml,
    ✅ FT4 1,18 ng/dl,
    ✅ Toxoplazma gondi IgM 0.2 COI,
    ✅ Toxoplazma gondi IgG <0.1IU/ml,
    ✅ OB 4.0 mm/h,
    ✅ Glukoza 4,81 mmol/l,
    ✅ Morfologia -> leukocyty 4,90.
    ✅Progesteron,
    ✅Cytologia (grupa II),
    ✅Prolaktyna 10,00
    ✅FHS 9,63
    ✅LH 7,54
    ✅Estradiol 75,10,
    ✅Testosteron 30,50.

🧔🏼:
    ✅FSH 5,05
    ✅ LH 7,59
    ✅Testosteron 570
    ✅TSH 1,569
    ✅Prolaktyna 11,86.
    ❌Morfologia 1%

💊kwas foliowy

,,Ciężko jest czekać na coś, co może się nigdy nie przydarzyć. Ale jeszcze ciężej jest z tego zrezygnować, kiedy wiesz, że to jedyna rzecz, której pragniesz"
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Mierze dzisiaj temperaturę o 7:00 jak zawsze pod językiem w tym samym miejscu termometrem owulacyjnym i dziwne bo strasznie zaczęłam się ślinić ten termometr nie mogłam ułożyć tak jak zazwyczaj i tak błądziłem trochę tym termometrem, wyszło 36,33 a jak odrazu zmierzyłam po raz drugi to 35,51
    Dosyć spora różnica jak na ta sama godzinę 🤔 co myślicie, która temperaturę wpisać do wykresu?

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpowiadając sobie na własny post powiem, ze przez ostatnie dwa dni próbowałam mierzyć temperaturę podwójnie tj jeden pomiar po drugim i za każdym razem wychodził ten sam wynik. Mierze elektronicznym oczywiście z dwoma miejscami. Prawdopodobnie coś jednak tego 10.06 zle zmierzyłam.

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Helka. Debiutantka

Wysłany: 30 czerwca 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Mam pytanko jaki termometr polecacie?
    Mój obecny wskazuje za każdym razem inną temperature w pomiarach jeden po drugim...

• Klaska Debiutantka

Wysłany: 1 lipca 2020, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helka. wrote:
    Hej dziewczyny,
    Mam pytanko jaki termometr polecacie?
    Mój obecny wskazuje za każdym razem inną temperature w pomiarach jeden po drugim...

a masz termometr owulacyjny, czy zwykły elektroniczny?

• Helka. Debiutantka

Wysłany: 1 lipca 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulacyjny taki za ok 20 zł

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ