X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Wariacje na temat wariacji cyklowych
Odpowiedz

Wariacje na temat wariacji cyklowych

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kozisina Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane.
    Na początek- Witam Was wszystkie serdecznie.
    Wraz z mężem od 3 miesięcy staramy się o fasolkę, jak na razie bez skutku. To mój pierwszy cykl z ovu (2 pozostałe jedynie kalendarzyk gdzie zaznaczałam kiedy okres, objawy itd, bez temp). Na początku wszystko było ok- temp wydawała się zachowywać "normalnie", był skok, ovu wykryło owulację- później nagle dzień owu zmienił z 11sc na 13dc. Teraz... nie wykryto jej wcale. W ogóle mam wrażenie, że ta moja temp szaleje- może to dlatego, że mierzę oralnie? Ale czy i tak powinna być tak niska?
    No i śluz... w ogóle nie obserwuję u siebie śluzu "rozciągliwego"- tego typowo płodnego- już od 3 m-cy. Nie wiem czy czas zacząć się stresować, czy też nie...
    Jak to u was było/jest?

PCOS, niedoczynność, problem męski
    2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
    4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284
  • kajulkasm Nowa

Wysłany: 30 marca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mierzysz temperaturę o tej samej godzinie? W ustach zawsze wykazuje niższe temperatury niż w pochwie i są mniej dokładne, może dlatego ovu ma problem z wyznaczeniem. A co do śluzu, sprawdzasz na majtkach czy palcem? Bo zdarza się, że nie ma tego śluzu na tyle, żeby zauważyć na majtkach ;)

• Kozisina Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palcem palcem... no dosłownie, przepraszam za wyrażenie, istne wykopaliska urządzam, żeby coś ustalić;)
    A co do godz, zawsze równiutko o 5:30.
    Kiedy była zmiana czasu również mierzyłam o 5:30 nowego czasu (czytałam że to nie robi różnicy) :-)

PCOS, niedoczynność, problem męski
    2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
    4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ