5+5 brak zarodka, bóle brzucha i plamienie
-
Hej dziewczyny,
To moja druga ciąża, poprzednia to puste jajo, mam Endo+adeno + trombofilie, o których wiedziałam przed ciążami
Dzisiaj 5+6, wczoraj wylądowałam na izbie z plamieniem i domieszką świeżej krwi, plamienie zaczęło się w 5+0, pęcherzyk od tamtego USG się powiększył ma 10,6 mm ale jak na wiek jest za mały i nie widać zarodka. Plamienia + ból brzucha nie dają mi wiary w to, że coś z tego będzie jednak w tej ciąży przyrost bety jest cały czas prawidłowy. Jak dla mnie to znowu wygląda na puste jajo, lekarz nie chciał mi dać jednoznacznej odpowiedzi, mówił że może to pójść w dwie strony, co myślicie ? Dodam, że claxane i acard biorę od 3+4, w 5+0 dodamy progesteron, wczoraj zmieniony na dopochwowy.
Pierwsza beta 20.02- 57
24.02-528
27.02- 2436
3.03- 10038
Wg kalkulatora przyrost jest ok, obawiam się, że lekami tylko opóźniam to co nie uniknione, a chciałbym po prostu wiedzieć na czym stoję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca, 12:16
-
nick nieaktualnyTo chyba tylko czeste monitorowanie na usg da odpowiedz. Ogolnie dopoki beta wzrasta to ja mialam brac leki na podtrzymanie. Dopiero jak sue zatrzymala to odstawilam. Mnie duphaston powstrzymal plamienia. Ale nie pomogl na utrzymamie ciazy. Niepokojace te objawy sa. Chyba pozostaje czekac jak sytuacja sie rozwinie. Wiem ze to trudne ale jest ciezko przewidziec.Lilac wrote:Hej dziewczyny,
To moja druga ciąża, poprzednia to puste jajo, mam Endo+adeno + trombofilie, o których wiedziałam przed ciążami
Dzisiaj 5+6, wczoraj wylądowałam na izbie z plamieniem i domieszką świeżej krwi, plamienie zaczęło się w 5+0, pęcherzyk od tamtego USG się powiększył ma 10,6 mm ale jak na wiek jest za mały i nie widać zarodka. Plamienia + ból brzucha nie dają mi wiary w to, że coś z tego będzie jednak w tej ciąży przyrost bety jest cały czas prawidłowy. Jak dla mnie to znowu wygląda na puste jajo, lekarz nie chciał mi dać jednoznacznej odpowiedzi, mówił że może to pójść w dwie strony, co myślicie ? Dodam, że claxane i acard biorę od 3+4, w 5+0 dodamy progesteron, wczoraj zmieniony na dopochwowy.
Pierwsza beta 20.02- 57
24.02-528
27.02- 2436
3.03- 10038
Wg kalkulatora przyrost jest ok, obawiam się, że lekami tylko opóźniam to co nie uniknione, a chciałbym po prostu wiedzieć na czym stoję -
Daje update jakby ktoś potrzebował pokrzepienia i trochę nadziei

Po mniej więcej 4 dawkach utrogestanu plamienia się wyciszyły, a mi zaczęły nasilać się mdłości, wtedy odzyskałam wiarę, że może jednak się uda.
Dzisiaj 7+1 wg om na USG piękny zarodek z aktywnością serduszka, co prawda wygląda na tydzień młodszy, ale poza tym wszystko w porządku. Okazało się, że mam krwiaka podkosmówkowego i stąd te plamienia.
Janette, Melka96 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo bardzo dobre wiadomosci. Niech rosnie zdrowo.Lilac wrote:Daje update jakby ktoś potrzebował pokrzepienia i trochę nadziei

Po mniej więcej 4 dawkach utrogestanu plamienia się wyciszyły, a mi zaczęły nasilać się mdłości, wtedy odzyskałam wiarę, że może jednak się uda.
Dzisiaj 7+1 wg om na USG piękny zarodek z aktywnością serduszka, co prawda wygląda na tydzień młodszy, ale poza tym wszystko w porządku. Okazało się, że mam krwiaka podkosmówkowego i stąd te plamienia. -