X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr 5+5 brak zarodka, bóle brzucha i plamienie
Odpowiedz

5+5 brak zarodka, bóle brzucha i plamienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lilac Nowa

Wysłany: 5 marca, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    To moja druga ciąża, poprzednia to puste jajo, mam Endo+adeno + trombofilie, o których wiedziałam przed ciążami
    Dzisiaj 5+6, wczoraj wylądowałam na izbie z plamieniem i domieszką świeżej krwi, plamienie zaczęło się w 5+0, pęcherzyk od tamtego USG się powiększył ma 10,6 mm ale jak na wiek jest za mały i nie widać zarodka. Plamienia + ból brzucha nie dają mi wiary w to, że coś z tego będzie jednak w tej ciąży przyrost bety jest cały czas prawidłowy. Jak dla mnie to znowu wygląda na puste jajo, lekarz nie chciał mi dać jednoznacznej odpowiedzi, mówił że może to pójść w dwie strony, co myślicie ? Dodam, że claxane i acard biorę od 3+4, w 5+0 dodamy progesteron, wczoraj zmieniony na dopochwowy.
    Pierwsza beta 20.02- 57
    24.02-528
    27.02- 2436
    3.03- 10038
    Wg kalkulatora przyrost jest ok, obawiam się, że lekami tylko opóźniam to co nie uniknione, a chciałbym po prostu wiedzieć na czym stoję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca, 12:16

• Janette Autorytet

Wysłany: 5 marca, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilac wrote:
    Hej dziewczyny,
    To moja druga ciąża, poprzednia to puste jajo, mam Endo+adeno + trombofilie, o których wiedziałam przed ciążami
    Dzisiaj 5+6, wczoraj wylądowałam na izbie z plamieniem i domieszką świeżej krwi, plamienie zaczęło się w 5+0, pęcherzyk od tamtego USG się powiększył ma 10,6 mm ale jak na wiek jest za mały i nie widać zarodka. Plamienia + ból brzucha nie dają mi wiary w to, że coś z tego będzie jednak w tej ciąży przyrost bety jest cały czas prawidłowy. Jak dla mnie to znowu wygląda na puste jajo, lekarz nie chciał mi dać jednoznacznej odpowiedzi, mówił że może to pójść w dwie strony, co myślicie ? Dodam, że claxane i acard biorę od 3+4, w 5+0 dodamy progesteron, wczoraj zmieniony na dopochwowy.
    Pierwsza beta 20.02- 57
    24.02-528
    27.02- 2436
    3.03- 10038
    Wg kalkulatora przyrost jest ok, obawiam się, że lekami tylko opóźniam to co nie uniknione, a chciałbym po prostu wiedzieć na czym stoję
    To chyba tylko czeste monitorowanie na usg da odpowiedz. Ogolnie dopoki beta wzrasta to ja mialam brac leki na podtrzymanie. Dopiero jak sue zatrzymala to odstawilam. Mnie duphaston powstrzymal plamienia. Ale nie pomogl na utrzymamie ciazy. Niepokojace te objawy sa. Chyba pozostaje czekac jak sytuacja sie rozwinie. Wiem ze to trudne ale jest ciezko przewidziec.

Ja 42
    On 41
    Starania 13 lat
    Poronienie 12 tydz 2020
    Poronienie 7 tydz 2022
    Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
    Amh 0.39
    Dfi 21%
    Wszystkie inne badania ok
    2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka
    Usg polowkowe 20+4 potwierdzona plec,dziewczynka
    Wszystko ok, 366 gram
    TP: 25 lipiec
  • Lilac Nowa

Wysłany: 14 marca, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daje update jakby ktoś potrzebował pokrzepienia i trochę nadziei :)
    Po mniej więcej 4 dawkach utrogestanu plamienia się wyciszyły, a mi zaczęły nasilać się mdłości, wtedy odzyskałam wiarę, że może jednak się uda.
    Dzisiaj 7+1 wg om na USG piękny zarodek z aktywnością serduszka, co prawda wygląda na tydzień młodszy, ale poza tym wszystko w porządku. Okazało się, że mam krwiaka podkosmówkowego i stąd te plamienia.

Janette, Melka96 lubią tę wiadomość

• Janette Autorytet

Wysłany: 14 marca, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilac wrote:
    Daje update jakby ktoś potrzebował pokrzepienia i trochę nadziei :)
    Po mniej więcej 4 dawkach utrogestanu plamienia się wyciszyły, a mi zaczęły nasilać się mdłości, wtedy odzyskałam wiarę, że może jednak się uda.
    Dzisiaj 7+1 wg om na USG piękny zarodek z aktywnością serduszka, co prawda wygląda na tydzień młodszy, ale poza tym wszystko w porządku. Okazało się, że mam krwiaka podkosmówkowego i stąd te plamienia.
    To bardzo dobre wiadomosci. Niech rosnie zdrowo.

Ja 42
    On 41
    Starania 13 lat
    Poronienie 12 tydz 2020
    Poronienie 7 tydz 2022
    Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
    Amh 0.39
    Dfi 21%
    Wszystkie inne badania ok
    2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka
    Usg polowkowe 20+4 potwierdzona plec,dziewczynka
    Wszystko ok, 366 gram
    TP: 25 lipiec
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ