5t3d brak widocznej ciąży
-
Hej dziewczyny, bylam dzisiaj na izbie ze względu na plamienia po pozytywnym tescie. Wizytę mialam umówiona dopiero na wtorek, ale odchodziłam od zmysłów. Pojechałam i odchodzę jeszcze bardziej. 5t3d brak widocznej ciąży. Jutro beta i w srode beta, we wtorek jeszcze odwiedze lekarza do którego jestem umówiona. Pani doktor wspominała o ciąży pozamacicznej, ale mam nadzieje, ze jednak za kilka dni pojawi sie ten pecherzyk na usg. Czy któraś z was miala taką sytuację? Tak bardzo sie boje, chcę zeby wszystko sie udało i było normalnie..17.07. 2025 - ⏸️😍
21.07.2025 - beta 3012mlU/ml
22.07.2025 - widoczny pęcherzyk na usg 🫠
23.07.2025 - beta 5024mlU/ml -
A może miałaś później owulację lub zagnieżdżenie i ciąża jest młodsza niż z daty miesiączki. Ja w pierwszej ciąży byłam w 6 tygodniu to było widać bardzo malutki pęcherzyk ciążowy. Miałam zagnieżdżenie w dniu miesiączki i ciąża była o tydzień młodsza. Powinnaś po teście ciążowym zrobić betę i sprawdzać przyrost po 48h. Niby pęcherzyk ciążowy widać przy becie powyżej 1000, a zarodek powyżej 10 tyś.
Masz dalej plamienia? Dostałaś jakieś leki na podtrzymanie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca, 15:41
-
Starania z mikrogruczomikrogruczol wrote:A może miałaś później owulację lub zagnieżdżenie i ciąża jest młodsza niż z daty miesiączki. Ja w pierwszej ciąży byłam w 6 tygodniu to było widać bardzo malutki pęcherzyk ciążowy. Miałam zagnieżdżenie w dniu miesiączki i ciąża była o tydzień młodsza. Powinnaś po teście ciążowym zrobić betę i sprawdzać przyrost po 48h. Niby pęcherzyk ciążowy widać przy becie powyżej 1000, a zarodek powyżej 10 tyś.
Masz dalej plamienia? Dostałaś jakieś leki na podtrzymanie?
W poniedziałek beta wynosiła juz 3012, we wtorek bylam u ginekologa do którego bylam umówiona, na szczęście bylo juz widać pecherzyk. W srode beta wynosiła juz 5024, zrobilam jeszcze progesteron (tez wczoraj) ktory wynosił 20,60. Plamienia wczoraj sie zmniejszyły i całkiem zanikły. Za niecałe dwa tygodnie mam juz kolejną wizyte. Lekarz sam stwierdził, ze najpewniej ciąża jest młodsza niż wynika z ostatniej miesiaczki. Straszna ze mnie niestety panikara...17.07. 2025 - ⏸️😍
21.07.2025 - beta 3012mlU/ml
22.07.2025 - widoczny pęcherzyk na usg 🫠
23.07.2025 - beta 5024mlU/ml -