X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Angina w ciąży
Odpowiedz

Angina w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Miniczka Znajoma

Wysłany: 17 marca, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, złapało mnie jakieś przeziebienie, wygląda na anginę i lekarz podejrzewa bakteryjne zakażenie gardła paciorkowcem lub gronkowcem. W poniedziałek będę mieć robiony posiew, ale na wynik czeka się kilka dni. Naczytalam się, że te bakterie mogą mieć poważne skutki dla dziecka i zaczynam się poważnie martwić. Gdyby nie ciąża, to bym się tym specjalnie nie przejmowała, ale jednak zmienia ona perspektywę. Jestem w piatym tygodniu. Czy któraś z Was poważniej chorowała od poczatku ciąży i czy miało to wpływ na dziecko?

• Kessa Autorytet

Wysłany: 17 marca, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam antybiotyk na bakteryjne zapalenie zatok, ale był to już 2 trymestr. Także nie wiem, najlepiej chyba z lekarzem to obgadac...

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • świtezianka Autorytet

Wysłany: 17 marca, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinnaś jak najszybciej dostać antybiotyk i wszystko będzie w porządku!

29.01.2024: ⏸️
    Wynik NIFTY: zdrowy chłopczyk 💙

7.10.2024: Witaj na świecie, Julianku, mój ukochany synku ❤️

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ