X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Angina w ciąży
Odpowiedz

Angina w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Miniczka Znajoma

Wysłany: 17 marca 2024, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, złapało mnie jakieś przeziebienie, wygląda na anginę i lekarz podejrzewa bakteryjne zakażenie gardła paciorkowcem lub gronkowcem. W poniedziałek będę mieć robiony posiew, ale na wynik czeka się kilka dni. Naczytalam się, że te bakterie mogą mieć poważne skutki dla dziecka i zaczynam się poważnie martwić. Gdyby nie ciąża, to bym się tym specjalnie nie przejmowała, ale jednak zmienia ona perspektywę. Jestem w piatym tygodniu. Czy któraś z Was poważniej chorowała od poczatku ciąży i czy miało to wpływ na dziecko?

• Kessa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2024, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam antybiotyk na bakteryjne zapalenie zatok, ale był to już 2 trymestr. Także nie wiem, najlepiej chyba z lekarzem to obgadac...

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • świtezianka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2024, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinnaś jak najszybciej dostać antybiotyk i wszystko będzie w porządku!

29.01.2024: ⏸️
    Wynik NIFTY: zdrowy chłopczyk 💙

7.10.2024: Witaj na świecie, Julianku, mój ukochany synku ❤️

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ