X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Beta a usg
Odpowiedz

Beta a usg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • an Debiutantka

Wysłany: 13 lipca, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Przychodzę z pytaniem, bo trochę się martwię, a wizytę mam dopiero we wtorek.

01.07: beta 211, usg: nic nie widoczne
    03.07: beta 538
    08.07: beta 3560, krwawienie w nocy (jednorazowe, głównie na papierze, ale jednak nie było to tylko plamienie), USG na sor: pęcherzyk ciążowy 8mm.
    10.07: usg: pęcherzyk ciążowy 11,7mm, nic poza nim.
    13.07: beta 19041
    Usg następne we wtorek 16.07.

Czy przebiega to poprawnie? Lekarz na sor mnie wystraszył że albo młodsza ciąża, albo puste jajo, natomiast było wtedy 8mm i beta 3500, więc wydaje mi się że jest szansa, żeby nic nie było jeszcze widać.

Wszędzie w internecie pisze że przy 8-10mm pęcherzyk żółtkowy powinien być, ale u mnie jego brak. Czy to może się jeszcze zmienić? Czy przy 11,7mm może być jeszcze nic nie widać, ale mimo to dobrze się rozwijać? Beta rośnie prawidłowo, co 48h średnio o 95%.

• Kat. Ekspertka

Wysłany: 14 lipca, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an wrote:
    Hej. Przychodzę z pytaniem, bo trochę się martwię, a wizytę mam dopiero we wtorek.

01.07: beta 211, usg: nic nie widoczne
    03.07: beta 538
    08.07: beta 3560, krwawienie w nocy (jednorazowe, głównie na papierze, ale jednak nie było to tylko plamienie), USG na sor: pęcherzyk ciążowy 8mm.
    10.07: usg: pęcherzyk ciążowy 11,7mm, nic poza nim.
    13.07: beta 19041
    Usg następne we wtorek 16.07.

Czy przebiega to poprawnie? Lekarz na sor mnie wystraszył że albo młodsza ciąża, albo puste jajo, natomiast było wtedy 8mm i beta 3500, więc wydaje mi się że jest szansa, żeby nic nie było jeszcze widać.

Wszędzie w internecie pisze że przy 8-10mm pęcherzyk żółtkowy powinien być, ale u mnie jego brak. Czy to może się jeszcze zmienić? Czy przy 11,7mm może być jeszcze nic nie widać, ale mimo to dobrze się rozwijać? Beta rośnie prawidłowo, co 48h średnio o 95%.

Hej, który tydzień wychodzi Ci z miesiączki?

preg.png
  • an Debiutantka

Wysłany: 15 lipca, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj 6+0

• Waflut Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an wrote:
    Dzisiaj 6+0

Czytałam tu na forum przypadki, gdzie nie było na usg pecherzyka żółtego widać, a zarodek się pojawił. Dopóki pęcherzyk nie przekroczy 25mm to jest szansa na zarodek. U mnie pojawił się 6+6 a na usg 6+2 go jeszcze nie było.

age.png
  • Dominika19966 Debiutantka

Wysłany: 15 lipca, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam identycznie . Beta 15 tys pęcherzyk 11 mm, zarodka brak .. też się denerwuje

• Kat. Ekspertka

Wysłany: 16 lipca, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic dziwnego dziewczyny, każda by się w tej sytuacji denerwowała, ale jak widać tak się zdarza, trzeba być dobrej myśli. Dajcie znać po badaniu, trzymam kciuk! Sama teraz jestem przed, ide w piątek i tez obawiam się ze nie zobaczę, to zawsze stres

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ