X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Beta rośnie, a występuje krwawienie.
Odpowiedz

Beta rośnie, a występuje krwawienie.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • patipati97 Debiutantka

Wysłany: 3 września 2024, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie,

jestem już kompletnie bezradna w mojej sytuacji, jutro trzeci lekarz w ciągu 5 dni, ale może któraś z was była w podobnej sytuacji, która rozwiązała się pomyślnie.

Wykryłam ciążę na wczesnym etapie. Przyrosty co dwa dni były następujące:

1. 5.8
    2. 19.5
    3. (Tutaj po trzech dniach) 130
    4. 430
    5. 1236 (dziś)

W dniu kiedy beta wynosiła 130 zaczęło się u mnie plamienie, które trwa do dziś, już 5 dzień. Jego wygląd i natężenie różne, od brązowego po żywo czerwone, kilka godzin spokoju potem chwila plamienia i tak w kółko.
    Byłam już dwa razy u dwóch innych ginekologów i na usg nie było widać póki co nic, co oczywiście było zrozumiałe. Przepisali mi duphaston i kazali czekać. Wczoraj byłam kolejny raz u lekarza, który kazał zbadać betę i przyjść jutro z wynikiem. Beta dzisiaj ponad 1200, przyrosty około 200% co 48h przy każdym badaniu a ja plamię/krwawie :(

Jestem wykończona psychicznie, obawiam się ciąży pozamacicznej i przechodzę dosłownie katusze. W ciążę zaszłam bez problemu w drugim cyklu starań, ale póki co mam podłe myśli że żałuję, skoro muszę przechodzić takie psychiczne tortury 🥲

Czy któraś z Was miała podobną sytuację i skończyło się dobrze? 🥲

Ona 👱🏻‍♀️: 26 l. brak zdiagnozowanych problemów

On 🧔🏻‍♂️: 33 l. teratozoospermia

Początek starań: czerwiec 2024

20.09.2024 7t1d- poronienie zatrzymane 💔

to be continued…
  • Martyna Autorytet

Wysłany: 3 września 2024, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A badałaś proga przy którejś becie? Może luteinę jeszcze dołączyć warto?

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    10.03.25 Zosia ❤️
    age.png
  • patipati97 Debiutantka

Wysłany: 5 września 2024, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz aktualnie jestem w szpitalu, bo ginekolog nie mógł znaleźć pęcherzyka przy becie ponad 1000 i podejrzewał ciążę pozamaciczną. W szpitalu lepszy sprzęt i pęcherzyk odnalazł się pięknie w macicy i nawet w środku widoczne jest coś co może być malutkim zarodkiem. Beta rośnie cały czas pięknie, w każdym usg wszystko w porządku a ja nadal krwawię 🤦🏼‍♀️ na ten moment diagnoza poronienie zagrażające więc leżę i nie wiem ile tu będę leżeć i jak to się skończy.

Ona 👱🏻‍♀️: 26 l. brak zdiagnozowanych problemów

On 🧔🏻‍♂️: 33 l. teratozoospermia

Początek starań: czerwiec 2024

20.09.2024 7t1d- poronienie zatrzymane 💔

to be continued…
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ