X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Beta rośnie, a występuje krwawienie.
Odpowiedz

Beta rośnie, a występuje krwawienie.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • patipati97 Debiutantka

Wysłany: 3 września 2024, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie,

jestem już kompletnie bezradna w mojej sytuacji, jutro trzeci lekarz w ciągu 5 dni, ale może któraś z was była w podobnej sytuacji, która rozwiązała się pomyślnie.

Wykryłam ciążę na wczesnym etapie. Przyrosty co dwa dni były następujące:

1. 5.8
    2. 19.5
    3. (Tutaj po trzech dniach) 130
    4. 430
    5. 1236 (dziś)

W dniu kiedy beta wynosiła 130 zaczęło się u mnie plamienie, które trwa do dziś, już 5 dzień. Jego wygląd i natężenie różne, od brązowego po żywo czerwone, kilka godzin spokoju potem chwila plamienia i tak w kółko.
    Byłam już dwa razy u dwóch innych ginekologów i na usg nie było widać póki co nic, co oczywiście było zrozumiałe. Przepisali mi duphaston i kazali czekać. Wczoraj byłam kolejny raz u lekarza, który kazał zbadać betę i przyjść jutro z wynikiem. Beta dzisiaj ponad 1200, przyrosty około 200% co 48h przy każdym badaniu a ja plamię/krwawie :(

Jestem wykończona psychicznie, obawiam się ciąży pozamacicznej i przechodzę dosłownie katusze. W ciążę zaszłam bez problemu w drugim cyklu starań, ale póki co mam podłe myśli że żałuję, skoro muszę przechodzić takie psychiczne tortury 🥲

Czy któraś z Was miała podobną sytuację i skończyło się dobrze? 🥲

Ona 👱🏻‍♀️: 26 l. brak zdiagnozowanych problemów

On 🧔🏻‍♂️: 33 l. teratozoospermia

Początek starań: czerwiec 2024

20.09.2024 7t1d- poronienie zatrzymane 💔

to be continued…
  • Martyna Autorytet

Wysłany: 3 września 2024, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A badałaś proga przy którejś becie? Może luteinę jeszcze dołączyć warto?

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    24.07❤️1,05cm❤️
    7.08 ❤️2,4cm 🐻
    07.09 7,5cm 👧 🩷 ryzyka niskie
    16.09 120g szczęścia 🥰
    2.10 213g wstydziocha 🫣
    15.10 300g gwiazdy ✨ II prenatalne OK
    29.10 438g łobuziary 🍩
    12.11 628g echo ❤️ ok
    29.11 814g akrobatki 🤸🏼‍♀️
    18.12 1145g ✨✨
    28.12 1590g, 35cm prenatalne 🥰🥰
    10.01 1969g wielkoluda 🥹
    27.01 2227g 😍
    11.02 wizyta 🙏🏽
    preg.png
  • patipati97 Debiutantka

Wysłany: 5 września 2024, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz aktualnie jestem w szpitalu, bo ginekolog nie mógł znaleźć pęcherzyka przy becie ponad 1000 i podejrzewał ciążę pozamaciczną. W szpitalu lepszy sprzęt i pęcherzyk odnalazł się pięknie w macicy i nawet w środku widoczne jest coś co może być malutkim zarodkiem. Beta rośnie cały czas pięknie, w każdym usg wszystko w porządku a ja nadal krwawię 🤦🏼‍♀️ na ten moment diagnoza poronienie zagrażające więc leżę i nie wiem ile tu będę leżeć i jak to się skończy.

Ona 👱🏻‍♀️: 26 l. brak zdiagnozowanych problemów

On 🧔🏻‍♂️: 33 l. teratozoospermia

Początek starań: czerwiec 2024

20.09.2024 7t1d- poronienie zatrzymane 💔

to be continued…
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ