Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Biegunka, ratunku!!!
Odpowiedz

Biegunka, ratunku!!!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Tusia20 Koleżanka

Wysłany: 26 lutego 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, od rana nudności ból brzucha od godziny biegunka o 14 do pracy a ledwie żyje, nawet nie wiem co mogę wziąć na to :( 7 tydzień ciąży.

• Leira Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weź na żądanie jak możesz - i bez ciąży z biegunką nie da się pracować. Natomiast nie wiem jakie leki pomagają, ale możesz sobie zrobić kisiel - jest na mące ziemniaczanej, powinno trochę w jelitach związać to i owo :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Tusia20 Koleżanka

Wysłany: 26 lutego 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam własną firmę, usługi, jak odwołać to będę musiała pracować w niedzielę, muszę ozyc, normalnie wzielabym węgiel aktywny, ale chyba w ciąży nie można, on mnie zawsze stawiał na nogi w godzinę ;)

• Leira Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia20 wrote:
    Mam własną firmę, usługi, jak odwołać to będę musiała pracować w niedzielę, muszę ozyc, normalnie wzielabym węgiel aktywny, ale chyba w ciąży nie można, on mnie zawsze stawiał na nogi w godzinę ;)

No cóż.. może przejdzie, jak nie to najwyżej w niedzielę popracujesz, no co zrobić, biegunka to paskudna sprawa :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej zadzwoń do swojego lekarza, nie brałabym nic bez konsultacji ale...
    Wiem że niektóre dziewczyny biorą w ciąży Smecte. Tuta też znalazłam artykuł może będzie pomocny:
    https://www.sosrodzice.pl/biegunka-w-ciazy-i-laktacji/

atdcpiqv8drqss4a.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ