Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Biegunka, ratunku!!!
Odpowiedz

Biegunka, ratunku!!!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Tusia20 Koleżanka

Wysłany: 26 lutego 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, od rana nudności ból brzucha od godziny biegunka o 14 do pracy a ledwie żyje, nawet nie wiem co mogę wziąć na to :( 7 tydzień ciąży.

• Leira Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weź na żądanie jak możesz - i bez ciąży z biegunką nie da się pracować. Natomiast nie wiem jakie leki pomagają, ale możesz sobie zrobić kisiel - jest na mące ziemniaczanej, powinno trochę w jelitach związać to i owo :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Tusia20 Koleżanka

Wysłany: 26 lutego 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam własną firmę, usługi, jak odwołać to będę musiała pracować w niedzielę, muszę ozyc, normalnie wzielabym węgiel aktywny, ale chyba w ciąży nie można, on mnie zawsze stawiał na nogi w godzinę ;)

• Leira Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia20 wrote:
    Mam własną firmę, usługi, jak odwołać to będę musiała pracować w niedzielę, muszę ozyc, normalnie wzielabym węgiel aktywny, ale chyba w ciąży nie można, on mnie zawsze stawiał na nogi w godzinę ;)

No cóż.. może przejdzie, jak nie to najwyżej w niedzielę popracujesz, no co zrobić, biegunka to paskudna sprawa :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej zadzwoń do swojego lekarza, nie brałabym nic bez konsultacji ale...
    Wiem że niektóre dziewczyny biorą w ciąży Smecte. Tuta też znalazłam artykuł może będzie pomocny:
    https://www.sosrodzice.pl/biegunka-w-ciazy-i-laktacji/

atdcpiqv8drqss4a.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ