X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Bliźniaki
Odpowiedz

Bliźniaki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • edyta8609 Nowa

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, chcialam zapytac czy ktoras z Was miala taka sytyacje.... w 5 tyg potwierdzenie ciazy u lekarza. 2 pecherzyki ok 7 mm, jednak za wczesnie bylo na zobaczenie serduszek. Teraz jestem w 7 tyg i ide do lekarza za 2 dni. Bardzo sie boje, czy oba pecherzyki rosna i czy w obu sa bijace serduszka. Dodam ze w rodzinie mojej strony sa 3 pary blizniakow, brzuch mam juz powiekszony ( w pierwszej ciazy widac go bylo dopiero w 3-4 miesiacu a teraz juz zaokraglony ). Pozdrawiam serdecznie

czarnulka86
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 1 usg byłam w 6t1d. Byly 2 pecherzyki, z czego w jednym piekne serduszko, a drugi pusty. Jakkolwiek to zabrzmi - mnie ulzylo. Pamietaj, ze ciaza blizniacza jest ciaza zagrozona i musisz zdawac sobie sprawe i myslec rozsadnie ze wszystko moze sie wydarzyc. Mysl optymistycznie, ale rozsadnie. To jest natura i nic na to nie poradzisz.

Trzymam kciuki zeby bylo dobrze!

edyta8609 lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na USG robionym w szpitalu w 6tyg+3d widoczne były dwa pęcherzyki bez tętna. W 7tyg+5d u mojego ginekologa był już tylko jeden pęcherzyk z zarodkiem i bijącym serduszkiem oraz pozostałości drugiego pęcherzyka. Jeden po prostu się rozwinął. Cieszyliśmy się bardzo z mężem, że jeden okruszek dał radę.

Trzymam kciuki, żeby u Ciebie wszystko było dobrze i żebyś na wizycie zobaczyła serduszka!

edyta8609 lubi tę wiadomość

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ