X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Chora
Odpowiedz

Chora

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mama Sowa Koleżanka

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane rozchorowalam sie dziś na grype......masakra. Co robić w takim przypadku?

Mama Sowa
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Banalna rada, ale najlepiej iść do lekarza bo zwykła infekcja może się przerodzić w coś poważnego. Lekarz rodzinny dobierze Ci bezpieczny sposób leczenia i sprawdzi czy to zwykła grypa i trzeba przeleżeć czy coś poważniejszego. Ja przeszłam zapalenie płuc w ciąży bo odwlekałam wizytę twierdząc, że samam się wylecze. No i nie wyszło.

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • Mama Sowa Koleżanka

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam właśnie ze szpitala....dostałam antybiotyk ale musze go skonsultować z ginkiem jutro, bo Pani doktor nie była pewna czy moge go brać ( Duomox). I Apap mam brać i nic wiecej.

Mama Sowa
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam Duomox w ciąży na bakterie w moczu. Rodzinna mi go przepisała, a ginekolog potwierdziła, że jest bezpieczny.

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duomox i Amotaks można brać w ciąży, przynajmniej mój internista i ginekolog tak twierdzą, że jak trzeba to trzeba. Ale powiem Ci, że Apapu mi nie pozwolili brać, uparcie tylko paracetamol. A z ciekawości spojrzałam na skład Apapu i przecież to to samo. Teraz w sumie nie wiem o co im chodziło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 21:30

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • Invictia Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem chora :(

Catherine❤️
    010i3e3kpqm93z17.png
    Data porodu - 9 Grudnia ❤️
  • gryfonik Nowa

Wysłany: 2 lipca 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zapalenie pęcherza mimo, że siedzę w domu i staram się nie zmarznąć. Biorę żurawinę i witaminę C. Oby przeszło szybko :(

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ