Ciąża a laptop.
-
Cześć dziewczyny. Nie wiem czy jest tu taki wątek,ale postanowiłam go założyć
Słyszałam różne opinie na temat trzymania laptopa na brzuchu. Chciałabym to zweryfikować raz a porządnie. Czy to prawda,że laptop szkodzi na dziecko jeśli trzymamy go na brzuchu? Powiem Wam szczerze,że bardzo często jak leże to kładę lapka na brzuchu. Teraz jak jestem w 5tc to od razu przestałam tak robić-profilaktycznie,lepiej dmuchać na zimne
Czekam na Wasze opinieWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 19:41
-
nick nieaktualnyZ tym laptopem chyba niejasna sprawa, ale słyszy się ostrzeżenia przed promieniowaniem... zatem jeśli zajdę w ciążę, też profilaktycznie postaram się ograniczyć czas przed laptopem i będę trzymać go na biurku.
Zresztą... raz poroniłam, no i wiecie - przykro być oskarżanym przez niemiłych ludzi... niestety, przykre słowa czasem dotyczyły siedzenia przed laptopem. Przykre, że nawet moja mama prosiła mnie o przepisywanie na laptopie dokumentów do swojej pracy, gdy byłam w ciąży - a jak poroniłam, zwaliła na siedzenie przed laptopem... heh, ironio! -
Mi właśnie moja mama ciągle marudzi, żebym nie siedziała długo przed kompem. Jakiejś jej kuzynce lekarz powiedział, że 2 godziny przed komputerem to maks. Ja uważam, że to taka niepotrzebna panika. Aczkolwiek - lapka na brzuchu bym nie trzymała i nie trzymam. Nie chodzi nawet o promieniowanie, a o ciepło, które daje laptop , a brzuszka lepiej nie przegrzewać. Fasolki nie lubią zbyt dużego ciepełka .
futuremama lubi tę wiadomość
-
Ja mam najtańszą tackę do podawania śniadania, na takich nóżkach rozkładanych i laptop mi się nie grzeje i nie leży bezpośrednio na brzuchu, mam wręcz jeszcze zapas
-
nick nieaktualny
-
Ja bym powiedziała tak że laptop może wpłynąć na płód, nie bez powodu powiedziane jest zeby mężczyźni nie nosili telefonów przy spodniach bo bedą mieli trudności z płodnością. Wydaje mi się że każde urządzenie może być szkodliwe. Tylko pytanie na ile? Bo jak można porównać promieniowanie laptota do promieniowania RTG? Wydaje się mi że rzadkie trzymanie laptopa na brzuchu o ile jest to możliwe nie zaszkodzi. Jednak to wszystko zależy od czynników naszego zdrowia jak i samego płodu. Tak że lepiej będzie drogie przyszłe mamusie bądź obecne aby jednak na ten piękny czas ograniczyć do minimum trzymania laptopa na brzuchu a najlepiej go trzymać na biurku..
-
nick nieaktualny
-
Są jakieś aktualne badania na ten temat?
Czy praca przy komputerze prawie do końca jest bezpieczna?
Interesuje mnie również składanie komputerów w Skylap
Znacie się na tym?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2024, 13:04
-