X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Ciąża bliźniacza po crio- obumarcie 1 zarodka, jaki spadek bety
Odpowiedz

Ciąża bliźniacza po crio- obumarcie 1 zarodka, jaki spadek bety

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • klaudiaxoxo Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crio 2 zarodkow 4dniowych. Usg wykazało, że 1 z nich jest lichy i raczej nie przetrwa.
    Wczoraj dramat. Plamienie, skurcze, potem krwawienie. Byl duży skrzep. Zalecenie gin- lezec. Od początku ciąży jestem obstawiona lekami.
    Dzis usg wykazalo 2 zarodki. Pobrano u mnie krew, przypuszczam na bete. Podano mi wlew z magnezu i zastrzyk cyclonamine chyba... na zatrzymanie krwawienia. Gin tlumaczy ze ciąża po ivf jest inna i tak może się zdarzyc.
    Aktualna sytuacja: mniej krwawie (sluz różowy) , czasami lekkie klucie w brzuchu, dalej bol piersi.
    Dzwonił gin, ze nie mam wpadać w panike, jeżeli wynik hcg będzie mniejszy. Przypuszczam, że dostał moje wyniki i nie chce mnie niepotrzebnie denerwować.
    Pytanie do zorientowanych. Jaki może być spadek bety w ciąży bliźniaczej jeżeli 1 z zarodkow padnie? Chcę się przygotować psychicznie na jutro by nie dostać zawału. Najgorzej jeżeli ciąża całkowicie przestanie się rozwijać... Prosze o info

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ