Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Ciąża bliźniacza po crio- obumarcie 1 zarodka, jaki spadek bety
Odpowiedz

Ciąża bliźniacza po crio- obumarcie 1 zarodka, jaki spadek bety

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • klaudiaxoxo Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crio 2 zarodkow 4dniowych. Usg wykazało, że 1 z nich jest lichy i raczej nie przetrwa.
    Wczoraj dramat. Plamienie, skurcze, potem krwawienie. Byl duży skrzep. Zalecenie gin- lezec. Od początku ciąży jestem obstawiona lekami.
    Dzis usg wykazalo 2 zarodki. Pobrano u mnie krew, przypuszczam na bete. Podano mi wlew z magnezu i zastrzyk cyclonamine chyba... na zatrzymanie krwawienia. Gin tlumaczy ze ciąża po ivf jest inna i tak może się zdarzyc.
    Aktualna sytuacja: mniej krwawie (sluz różowy) , czasami lekkie klucie w brzuchu, dalej bol piersi.
    Dzwonił gin, ze nie mam wpadać w panike, jeżeli wynik hcg będzie mniejszy. Przypuszczam, że dostał moje wyniki i nie chce mnie niepotrzebnie denerwować.
    Pytanie do zorientowanych. Jaki może być spadek bety w ciąży bliźniaczej jeżeli 1 z zarodkow padnie? Chcę się przygotować psychicznie na jutro by nie dostać zawału. Najgorzej jeżeli ciąża całkowicie przestanie się rozwijać... Prosze o info

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ